Ets aquí
Inici > General > Noticiari > AVUI PARLEM AMB LA M. DE LA ROCA GUINJOAN I TUSET, JUBILADA

AVUI PARLEM AMB LA M. DE LA ROCA GUINJOAN I TUSET, JUBILADA

Miquel Anguera, “Beatet”

11-03-2025

Cada dia hi ha gent que es jubila de la mateixa manera que n’hi ha que s’incorpora al mercat laboral. Avui volem parlar amb una persona ben coneguda i estimada al poble com és la Roca Guinjoan. I l’hem escollit perquè la seva feina, s’escapa als paràmetres habituals de qualsevol jubilada, com és haver estat tants anys a la cuina de l’Escola Mare de Déu de la Roca, cuinant per a la nostra mainada. Es jubilà el setembre passat.

La Roca va entrar a la cuina de l’esmentada escola l’any 1990, substituint la Cristina Jové i fou companya de la Teresa Casellas. La Rosa Alabart, que n’era la directora, s’havia jubilat i fou substituïda en la direcció pel Joan Màdico. Quan la Roca es jubilà, al setembre de 2024, la directora era la Cristina Alberich de les Borges del Camp, igual com ara.

Quan entra a la cuina de l’escola, aleshores depenia d’Ensenyament a Tarragona. La Roca també ens explica que la gestió de la cuina ha canviat moltíssim en aquests anys i que van passar a treballar per la molt coneguda empresa “Cuina i Gestió” i que ara les inspeccions a la cuina es duen a terme un o dos cops l’any.

Parlant dels menús ens comenta que les 2 mestres encarregades i les 2 cuineres triaven els menús i cada 3 setmanes es canviava. Temps més tard, ja es va posar dietista i deu fer uns 20 anys que ja s’elaborava menú per als infants celíacs. També hi ha menús diferenciats, òbviament, per a al·lèrgics, musulmans, etc. i són les cuineres les que serveixen el dinar que tothom pot veure. També es passà a tenir monitores de menjador i ràtios per la quantitat de nens (calen unes 12 monitores en total) i també existeix la figura de “vetlladora” del menjador.

La Roca també ens explicà que la seva feina era molt gratificant en el tracte als nens i nenes i que, òbviament, a cops podia arribar a ser, fins i tot, estressant. Recorda que a vegades rebia algun dibuix dels infants a tall de reconeixement. També ens recorda l’emotiu escrit de comiat i també d’agraïment dels mestres de l’Escola en el seu comiat, per jubilació.

El menjar dels infants continua fent-se a l’Escola, com sempre, i les cuineres treballen per l’empresa del càtering havent deixat, al seu moment, Ensenyament. En la cuina hi ha hagut molts canvis en els darrers 10-12 anys. Ara cal controlar-ho tot: temperatura del menjar, iogurts, congelats, carn, fins i tot la taula, el clor de l’aigua, en fi… tot, per la seguretat de l’alimentació dels nostres infants.

Per acabar, la Roca ens valora molt positivament aquests 35 anys d’estança a la cuina de l’Escola de la Mare de Déu de la Roca, que s’ha jubilat perquè a tothom li arriba el dia i que s’emporta un gran record, el reconeixement de mestres i alumnes i que s’ha sentit sempre molt valorada, tant per les companyes del monitoratge com per les de la cuina.

Moltes gràcies, Roca, pel teu temps i per haver-nos fet partícips de la teva vida laboral en una feina tan gratificant com és l’alimentació dels nostres infants que, el dia de demà (ja no tan llunyà), seran el futur del nostre poble.

.

.

Top