Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ATHENA, ASSOCIACIÓ PER LES ALTES CAPACITATS VISITA L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

ATHENA, ASSOCIACIÓ PER LES ALTES CAPACITATS VISITA L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

Miquel Anguera, “Beatet”

31-03-2022

Athena, l’Associació per les Altes Capacitats de Tarragona i Terres de l’Ebre van voler passar el matí de la jornada del diumenge 27 de març, fent una excursió a l’ermita de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Roca. No oblidem que, amb la pandèmia, feia molts mesos que no havien pogut desenvolupar moltes de les seves activitats.

Després d’aplegar-nos al pàrquing de la Murada, vora 50 persones (entre pares i fills/lles), emprenguérem l’excursió a l’esmentat santuari passant pel barranc de la Mina de les Nines (que va agradar molt), fins enllaçar amb el senderó dels Carlins que ens dugué al camí Vell de l’Ermita i fins dalt al santuari.

El dia fou fantàstic, després de tres setmanes sense veure el sol (realment una situació insòlita), tots els excursionistes vam poder gaudir d’una preciosa caminada, compartint coneixences, anècdotes i història, especialment en arribar al santuari, on vam poder explicar un xic d’història, vicissituds i paisatges d’un entorn desconegut per a molts dels presents i que agradà molt per la seva bellesa i varietat. Des l’atalaia de l’Ermita, hom va poder apreciar la gran quantitat d’excursions que es poden fer en el nostre terme municipal així com  pels altres termes veïns i llurs muntanyes i racons. La figura de Joan Miró també es feu present a l’Ermita, per la gran estima que sempre mostrà el genial mont-rogenc adoptiu que, durant 65 anys, feu llargues estades a casa nostra.

Els excursionistes van poder descansar i menjar a la plaça de l’Ermita per recuperar forces després de la intensa excursió.

Athena és una associació de famílies de nens i nenes i joves amb AACC (altes capacitats) de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que, juntament amb professionals del món de l’Educació (mestres, pedagogs i psicopedagogs) s’han unit per donar visibilitat a aquest col·lectiu i, a la vegada, vetllar per la seva atenció dins i fora de l’escola.

Athena, que té associades més de 100 famílies, facilita un punt de trobada a totes elles, nens i nenes, i joves amb altes capacitats, mitjançant la programació de diferents activitats pensades per a tothom i vol conscienciar la població i professionals de l’educació de la importància d’un diagnòstic a temps i una atenció adequada per aquest col·lectiu, sobretot en el període escolar.

Athena, forma part de CONFINES (Confederació Espanyola d’Altes Capacitats), a nivell estatal, que promou el coneixement, la sensibilització i atenció de les persones que tenen altes capacitats intel·lectuals.

El col·lectiu, satisfet de la curta estada a Mont-roig, van marxar pensant en tornar un altre dia a fer més excursions. Com el diumenge passat, seran molt ben rebuts!

Per a més informació d’ATHENA  https://aaccathena.wordpress.com/

Parada a la Mina de les Nines
Descans a la plaça de l’Ermita
Top