Ets aquí
Inici > General > Noticiari > PLAGA DE “COTXINILLA” A LES FIGUERES DE MORO DE L’ERMITA

PLAGA DE “COTXINILLA” A LES FIGUERES DE MORO DE L’ERMITA

Miquel Anguera, “Beatet”

24-08-2024

Ens han fet arribar la notícia que les figueres de moro que hi ha (força abundants) a la muntanya de l’Ermita tenen la plaga de la “cotxinilla”, com en d’altres llocs on hi hagi aquesta conegudíssima planta. Aquesta planta és originària d’Amèrica (Mèxic), és invasora i difícil de tractar. També hem sabut que l’insecte pugó llanós ataca les figueres de moro que, si no estan malaltes i tothom ja sap, són comestibles (les figues de moro), molt conegudes i apreciades, sobre tot, per la població marroquina que habita a les nostres contrades.

Aquest matí hi hem anat i hem captat algunes fotos per fer evident la tristesa que comporta veure l’estat en què es troben aquestes plantes.

Sembla ser que aquestes figueres és difícil que emmalalteixin però, en aquest cas, parlem d’una plaga (com ho va ser el “morrut” en les palmeres i que continua) i que n’hi ha de molts tipus. És diu “cotxinilla” i feina rai per guarir-la.

No sabem si això s’hauria de tractar (segurament que sí) i quina administració és la responsable de dur a terme sulfatar o el que convingui per guarir-les. No som experts. Ressò mont-rogenc en deixem constància de la tristor de veure aquestes plantes malaltes per culpa d’aquesta plaga. Estaria bé que, a qui correspongui, hi posés solució.

.

.

.

.

.

Top