Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CAP DE SETMANA DIATÒNIC TERCER CONCERT A L’ERMITA

CAP DE SETMANA DIATÒNIC TERCER CONCERT A L’ERMITA

Miquel Anguera “Beatet”

25-07-2024

He de confessar que, després del concert del Remco Sietsema i en Janos Koolen, dos neerlandesos, músics extraordinaris, que ens van oferir el 3r concert d’aquest 17è Cap de Setmana Diatònic a la plaça de l’Ermita, el passat dissabte 20 de juliol, vaig haver de consultar un diccionari de sinònims per trobar adjectius adients per qualificar el concert que vaig sentir i escoltar, com tanta gent que vam omplir la plaça de l’Ermita, amb un ambient extraordinari i un testimoni imponent: la lluna plena.

Bell, esplendorós, brillant, fantàstic, magnífic, gloriós, històric, superb, magnificent, extraordinari, irrepetible… i ni així! Se m’han acabat els adjectius. Fou fabulós!!

Només ho podem testificar els que hi vam poder i voler anar. Com deia el Guillem en la presentació del 17è CSD a Reus, amb el Canal Reus, la ràdio, diaris… “… avui la gent ja no pregunta qui ve a tocar al Cap de Setmana Diatònic, perquè ja saben, sense por a equivocar-se, que els músics que toquen són d’una grandíssima qualitat…” .

Dit això, recordarem que el curset d’acordió ha tingut una dotzena i mitja d’alumnes, que han aprofitat molt el temps, que una estona abans de començar el concert hi havia com un núvol d’uns insectes blancs (que, sortosament no picaven), però molestos i que en començar la música van desaparèixer completament. Serà que la música amansa les feres?? (ha, ha, ha, ha!!! …)

La música que ens oferiren aquest parell de grans músics dels Països Baixos tenien uns arranjaments preciosos, també cantaren un xic (i molt bé, per cert), amb unes balades, polques, funk i folk que, com ja hem dit, no trobo prou adjectius per qualificar la seva extraordinària música.

El sorteig, ja tradicional, de molts productes oferts per comerços locals i de fora, a la meitat del concert, van posar el toc característic que tenen aquestes coses de poble, com encara som a Mont-roig, gràcies a Déu!! També direm que, acabat el concert (com és habitual) tots els músics presents, agafaren els acordions diatònics i van allargar l’espectacle amb una estona més de concert i ball folk.

En Guillem va agrair, públicament, l’esforç a tots els que han fet possible, un any més, el Cap de Setmana Diatònic, en aquest cas el 17è. Parlem de l’Ajuntament de Mont-roig, Colldejou, Cambrils i Reus (Reus Cultura) i a la nostra AVMR (Associació de Veïns Muntanya Roja), Estrella Damm, Patronat Mare de Déu de la Roca, el restaurant l’Ermita de Mont-roig i a tota la munió de comerços i persones que hi han col·laborat.

Amb músics com aquests, dits concerts tenen molt de futur. És feina de tots que això sigui possible. Moltes gràcies!!

.

.

.

.

.

Top