Miquel Anguera, “Beatet”
18-04-2023
El dimecres dia 11 del gener, vaig sentir al canal 3/24 de TV3, que l’hotel de luxe Juan Carlos I de Barcelona, després de la pandèmia volia tornar a obrir i treballar, però ara sota la marca Melià i que, òbviament, canviaria el nom. Tothom recordarà que l’emèrit Borbó des d’agost de 2020 es troba fugat als Emirats Àrabs, que al març de 2022 la fiscalia va arxivar les investigacions sobre els seus presumptes obscurs afers fiscals i que enguany ja pagarà (??), els seus impostos, en aquells llunyans Emirats.
Això ve a tomb, perquè ja fa força temps que observem que, en diversos pobles i ciutats es van canviant, amb comptagotes, el nom de l’emèrit de carrers, avingudes i places, i se n’hi posa un altre amb més consens entre la gent.
He recordat, doncs, que vista la “gran estima” que hom té per la figura de l’emèrit (també a casa nostra, Mont-roig), un home tan franc, trempat i “campetxà” (encara un xic perseguit per la justícia britànica), podríem demanar (a qui correspongui de l’estat espanyol) que esborri el seu nom de l’estació antàrtica i hi posi el de la persona que més es mereix aital distinció: el mont-rogenc Antoni Ballester i Nolla que, gràcies al seu treball, esforç i dedicació va aconseguir d’instal·lar l’any 1988 aquesta estació antàrtica que és, avui dia encara, un dels fars del món científic en aquest ram. Recordem que Antoni Ballester fou doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, “Cum laude” (la màxima puntuació que obtingué aquest mont-rogenc, eminent oceanògraf) a més d’un amplíssim i brillantíssim currículum personal.
No us sona bé: Estació Antàrtica Antoni Ballester i Nolla??? Sé que hi ha moltes persones, sobretot de Mont-roig, que hi estaran d’acord i d’altres no tant, però per llençar la idea no crec pas que sigui inconstitucional o contrari al nostre Estatut… o que per la meva agosarada idea se m’inhabiliti per a tocar la gralla o se’m veti per escriure al web de Ressò mont-rogenc…
Donat que avui dia està molt de moda, arreu, la “participació ciutadana” (evidentment, jo no hi estic pas en contra, al contrari) seria bo que es preguntés a la ciutadania si veurien bé de demanar el canvi de nom. El no, ja el tenim! La pregunta és: qui hauria de fer la consulta? Jo en tinc una vaga idea… com també sé que la meva proposició restarà a la lleixa de l’oblit per sempre més i que NO obtindré resposta a la meva proposició… S’admeten apostes!!
.
.
.