Ets aquí
Inici > General > 8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. A MONT-ROIG TAMBÉ ES VA CELEBRAR

8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. A MONT-ROIG TAMBÉ ES VA CELEBRAR

Miquel Anguera, “Beatet”

10-03-2020

El passat diumenge 8 de març, Mont-roig va tornar a celebrar el Dia Internacional de les Dones. A les 11 del matí, la plaça de l’Església (mossèn Gaietà Ivern), va rebre més de cent mont-rogenques i mont-rogencs per celebrar un petit acte institucional, amb la Unió de Dones de Mont-roig al capdavant.

Per primer cop des que tinc ús de raó, només hi foren presents les tres gegantes de Mont-roig: la Bàrbara, la Roca i la Pitota (Bàrbara geganta de la Vila, Roca del Barri 6 Carrers i Pitota Barri de Dalt).

Contràriament al que diu Polítiques d’Igualtat i de les Dones en el seu escrit, no hi havia ni el Roc ni el Pitot (els gegants, no hi foren convidats), tot i que vam trobar a faltar l’esment, perquè sí que hi eren, amb la seva música, la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt i els Grallers de Mont-roig.

L’acte començà amb unes paraules de la regidora de Cultura i la posterior lectura del manifest a càrrec de la Montse Figueras de la Unió de Dones de Mont-roig. Posteriorment, les tres gegantes van ballar unes quantes peces musicals a càrrec dels Grallers de Mont-roig i dels Grallers del Barri de Dalt, acabant l’actuació amb un popurri de tres cançons tocades conjuntament, per ambdós grups de grallers.

Després, es dugué a terme una petita caminada fins al peu de l’Ermita i, tornats a la plaça, l’Ajuntament oferí un petit refrigeri a tots els presents. Una curta i necessària festa que, per desgràcia, molt ens temem que, durant molts anys encara, haurem de celebrar per reivindicar la igualtat efectiva de drets entre dones i homes. Al temps…

La Montse Figueras llegint el manifest
Les gegantes ballant a la plaça
Caminant fins al peu de l’Ermita amb la Pitota
Públic participant a l’acte amb les tres gegantes
Top