Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 3R D’ESO DE L’IES ANTONI BALLESTER ACABA EL 1R TRIMESTRE DEL CURS 2020-21 I L’ANY 2020 RESSEGUINT L’ITINERARI MIRÓ

3R D’ESO DE L’IES ANTONI BALLESTER ACABA EL 1R TRIMESTRE DEL CURS 2020-21 I L’ANY 2020 RESSEGUINT L’ITINERARI MIRÓ

Redacció

23-12-2020

El 3r curs d’ESO de l’IES Antoni Ballester de Mont-roig (alumnes entre 14-15 anys), que a principis de curs ja havien visitat el Mas Miró, van acabar el 1r trimestre del present curs 2020-2021, caminant per l’itinerari Miró (“3MR: Mirar, Miró, Mont-roig”) que havia creat la Junta del Centre Miró, amb l’ajut del nostre l’Ajuntament, el passat 2005. Abans de començar la marxa, els alumnes i professors van visionar el vídeo “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” (1979) de Martí Rom. Això succeïa el dilluns 21 de desembre.

Aquesta activitat (com 4 més dutes a terme en el nostre terme municipal), s’emmarcava en “El coneixement de l’entorn”. En aquest cas, el tema escollit era l’estudi i coneixença del gran artista universal, Joan Miró.

Trenta-cinc alumnes, amb cinc professors de l’IES, van refer els punts més emblemàtics de dit itinerari que ens va portar al mas d’en Romeu i a les Creus, acompanyats pel Miquel Anguera  (de la Junta del Centre Miró) que va anar explicant els punts mironians, històries i anècdotes del genial pintor i responent a les preguntes que els alumnes li anaven fent d’una forma espontània.

Testimonis de la ben aprofitada excursió, en un dia ben assolellat i magnífic, foren el camí dels Arenals, el barranc de la Pixerota, Caseta del Rellotge, riera de Vilanova i les Creus. El mas del Romeu fou el lloc més emblemàtic de l’excursió, no endebades, allí van poder admirar els quadres de Joan Miró: “Les roderes”, “Hort amb ase” i “La casa de la palmera” tots tres pintats l’any 1918. Havent menjat un petit esmorzar al mas del Romeu, a “tocar”  del quadre “Les roderes” i havent agraït a la Lídia i el Josep Maria la seva amabilitat i generositat, la comitiva va tornar cap a Mont-roig, per pujar a les Creus i admirar el quadre “Mont-roig, el poble” del 1916. Una foto de germanor deixà constància històrica d’un matí excel·lent i inoblidable. Per repetir-ho!!

Dissortadament, no vam tenir temps per admirar tots els indrets des d’on Miró immortalitzà el nostre Mont-roig en els seus nou quadres de l’itinerari, però continuarem conservant els llocs que són i seran els “originals dels originals” del nostre únic fill adoptiu, l’universal Joan Miró.

Poc més de 10 quilòmetres marcava el GPS, quan tornàrem a l’IES Antoni Ballester.

.

.

Top