Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 1R D’ESO DE L’IES ANTONI BALLESTER DE MONT-ROIG ACABEN EL 1R TRIMESTRE DEL CURS A L’ARENY

1R D’ESO DE L’IES ANTONI BALLESTER DE MONT-ROIG ACABEN EL 1R TRIMESTRE DEL CURS A L’ARENY

Redacció

23-12-2020

El passat dilluns 21 de desembre, els alumnes de 1r d’ESO del nostre Institut Antoni Ballester (12-13 anys), amb els seus respectius professors, van fer l’excursió per cloure el 1r trimestre del curs 2020-2021. En aquest cas van voler anar a la muntanya de l’Areny, sempre dins l’activitat de “Conèixer el nostre entorn”.

La muntanya de l’Areny i el seu assentament prehistòric, és el lloc ideal per a l’estudi dels continguts del Neolític de l’assignatura de Socials i adquirir bons hàbits i conscienciació en l’activitat física regular en el nostre entorn.

Vora 60 foren els alumnes que van fer aquesta preciosa excursió. Des l’Areny, a cavall entre els termes municipals de Vilanova d’Escornalbou i Mont-roig, es poden admirar uns paisatges magnífics del Camp de Tarragona. És un lloc molt estimat pels mont-rogencs i lloc habitual d’excursions.

També destacarem que, a l’Areny, així com a la cova d’en Patou, a menys d’un quilòmetre de distància, al peu de l’Ermita, el reusenc Dr. Vilaseca hi va desenvolupar un seguit d’estudis sobre la prehistòria i el període neolític i hi va trobar centenars de sílex, eines i armes de pedra que encara es conserven al museu Dr. Vilaseca, a Reus.

També explicarem que l’arena de l’Areny, dipositada a còpia d’anys per l’erosió del vent i l’aigua en un gran munt davant les balmes (o baumes) de la muntanya, era transportada a la ciutat de Reus, en carro, per poder fabricar vidre, donat que dita arena conté silici, mineral que és matèria primera per a la fabricació d’ampolles i altres estris de vidre.

L’Areny
Top