Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 35 ANYS DELS GEGANTS MIQUEL I ROCA I GRALLERS DE MONT-ROIG (i 3)

35 ANYS DELS GEGANTS MIQUEL I ROCA I GRALLERS DE MONT-ROIG (i 3)

Miquel Anguera, “Beatet”

19-09-2019

Les tres activitats per celebrar el 35è aniversari de la creació de la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers i dels Grallers de Mont-roig (any 1984) van cloure el passat dissabte 14 de setembre a la plaça de l’Església (mossèn Gaietà Ivern), amb un concert de gralles a càrrec dels Grallers de Mont-roig i dels Xarrups Grallers de Reus.

Feia ja molts anys que no s’oferia un concert de gralles a la nostra Vila i es va pensar que seria bo recordar-ho amb música de gralla i poder demostrar així, que la gralla és un instrument tradicional amb la qual es poden tocar tota mena de música, i ben variada, com: pasdobles, valsos, masurques, twists, rumbes, gòspel i un llarg etcètera.

Unes 130 persones van voler ser-hi presents en aquest concert que durà un xic més d’una hora, per acabar l’acte amb la projecció d’un CD  amb les fotografies més importants i emotives dels 35 anys de balls dels nostres gegants Miquel i Roca i la música dels Grallers de Mont-roig. La Marta Anguera fou l’artífex d’aquest preciós record històric.

Els Grallers amfitrions vam tocar fins a set cançons -algunes de pròpies-, com “La Pitota” i  “Cançó sense nom” i els Xarrups de Reus unes quantes més, de molt variades. Cal dir que el concert fou molt aplaudit pels presents i que vam poder comprovar l’enorme qualitat dels grallers de Reus, joves i amb ganes, que van demostrar que la música tradicional, popular i de qualsevol tipus té futur.

Tant els geganters com els grallers continuarem, tossuts, amb les nostres danses i músiques, perquè no es perdi la nostra identitat ni els nostres orígens, amb el nostre crit de: fal·lera gegantera!!! Per molts més anys!!

El Joan, Neus, Maria, Marta, Josep i Miquel
Els Xarrups, Grallers de Reus
Els Grallers de Mont-roig en el concert
Top