Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XIII FESTA DE L’OLI NOU AL PARC DE MARIA MARTORI

XIII FESTA DE L’OLI NOU AL PARC DE MARIA MARTORI

Miquel Anguera, “Beatet”

09-11-2021

Malgrat el fort vent, Mont-roig va poder celebrar la XIII Festa de l’Oli Nou al parc de Maria Martori, de 9 a la una del migdia. L’any passat no es va poder celebrar per la pandèmia de Covid-19 i això, malgrat tot, sempre és d’agrair. L’Ajuntament havia anunciat que, en cas de mal temps, s’aniria al poliesportiu municipal, però es va optar per quedar-se al parc. Malgrat el fort serè el dia fou assolellat i fred.

Sis foren els productors locals que van vendre l’oli nou: Anton Blanc, Arran de terra, Molí del Baix Camp, Olis Solé, Tasta’m i El Tambaler. També direm que hi va haver servei de bar, i es dugué a terme un tast d’oli a càrrec del Sr. Eudald Salvat.

Els castellers “Els Xiquets de Cambrils” van poder actuar amb els seus castells i pilars, tot i el fort vent, un xic arrecerats per les cases de l’avinguda de Reus. No així els gegants Miquel i Roca de la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers que, per prudència, van optar per no ballar donat el risc d’anar per terra. Els protagonistes foren la desena de capgrossos que s’havien construït per la Festa Major a iniciativa de la Loli Beltran que, amb la música dels Grallers de Mont-roig, van estar més de mitja hora tocant i ballant fins ben passada la una del migdia.

També direm que Olis Solé, com cada any, va organitzar visites guiades a les seves instal·lacions perquè hom pogués observar el cicle de producció de l’oli nou.

Una nova Festa de l’Oli Nou que, malgrat el fort vent de mestral, es va poder celebrar tot i la pandèmia de la Covid-19 que encara ens obliga a ser prudents.

Gent comprant oli nou
Pilar dels castellers
Els Xiquets de Cambrils
Els capgrossos i els Grallers de Mont-roig
Top