Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XII CAP DE SETMANA DIATÒNIC A MONT-ROIG (del 12 al 15 de juliol)

XII CAP DE SETMANA DIATÒNIC A MONT-ROIG (del 12 al 15 de juliol)

Miquel Anguera, “Beatet”

19-07-2018

Per començar direm que el XII Cap de Setmana Diatònic (CSD) ha estat un rotund èxit, un any més. Enguany, aprofitant que Reus és la Ciutat de la Música 2018, ens van demanar que exportéssim el nostre Cap de Setmana a la capital del Baix Camp. Així ho férem i el passat 6 de juliol els cèntrics carrers de Reus foren testimonis d’una cercavila d’acordions diatònics per acabar amb un esplèndid concert de la Cati Plana (diatònic) i Pau Puig (dolçaina i bansuris) a la plaça del Prim. Ambdós espectacles foren molt ben rebuts pel públic assistent.

El Cap de Setmana Diatònic a Mont-roig va començar el dijous a l’ermita de la nostra patrona amb les classes, tallers, xerrades, etc. per als prop de trenta inscrits al curset i el primer acte obert al públic fou a la nit del mateix dia 12 al parc de l’era (de la Cisqueta Avilona), quan s’oferí el primer concert a càrrec dels alumnes del taller diatònic, per acabar amb la Portàtil FM dels Marimon (diatònic, guitarra i veus) que agradaren moltíssim, amb les seves cançons tradicionals, populars, rumbes, cúmbies i un llarg etcètera. Un posterior ball folk animà una bona estona més, el primer concert que es fa a l’Era.

L’endemà divendres, a 2/4 d’11 de la nit, a la plaça de l’Ermita el sabadellenc Carles Belda i el mont-rogenc Guillem Anguera ens oferiren un esplèndid concert amb una amplíssima gamma de música tradicional i pròpia i, sobretot, d’improvisació, que van ensibornar (musicalment parlant) el públic que omplia completament la plaça de l’Ermita. Realment excepcional! El músic mont-rogenc va presentar el seu Disc Groc a favor dels presos/es i exiliats/des que, dissortadament, encara tenim al País. Posteriorment el ja tradicional ball folk d’alumnes i professors fins ben entrada la matinada.

El dissabte, el CSD es traslladà a la plaça de Mn. Ivern (Església), a Mont-roig, on els alumnes del curset ens oferiren una horeta de cançons tradicionals i populars d’acordió diatònic. I a la nit, igualment a quarts d’11, un excepcional concert de música celta a càrrec de Paddy Callaghan Trio (dos irlandesos i un escocès, amb uileann pipes, flauta, whistle, acordió diatònic i guitarra) que feren les delícies de   tota la gentada que, novament, ompliren la plaça de l’Ermita la majoria de la qual van ser aficionats que de fora ens visitaren (molts repeteixen cada any) atrets pel prestigi que ja tenen ben guanyat  els Cap de Setmana Diatònics de Mont-roig. L’espectacle va acabar, novament, amb un ball folk improvisat i que tant agrada, sobretot,  a la gent jove i no tant! Un gran èxit!!

El diumenge al migdia i al Peiró, darrer acte del XII Cap de Setmana Diatònic, amb un concert-vermut a càrrec del grup Fenya Rai, de Valls, que van agradar moltíssim, amb la seva música desenfadada, popular, tradicional i unes lletres de les cançons ben escollides, algunes de  picantetes que agradaren molt al públic assistent (especialment familiar). Fenya Rai, són 4 membres que tots canten i s’acompanyen de guitarra, acordió diatònic, baix elèctric, violí i percussió. Per cert, és el primer cop que el CSD organitza un concert al Peiró i sembla que es repetirà perquè tothom en va gaudir (no sé si més els músics que el públic i amb ganes de tornar). A més, Vermuts Miró oferí, gratuïtament, el seu producte, cosa molt d’agrair.

En fi, un CSD amb novetats com han estat la cercavila i el concert a Reus, i el primer concert a l’Era i al Peiró. Tots els actes han tingut molta acceptació i, si la gent continua responent, caldrà tornar a treballar per organitzar-ne el XIII.

No cal dir que hem de donar les gràcies a totes les persones i entitats que, any rere any, fan possible aquest important esdeveniment musical, autèntic referent al Sud del Principat, amb el plus afegit de la nostra preciosa Ermita.

Els organitzadors del XII CSD, la nostra Associació de Veïns Muntanya Roja, Quart Minvant i Cap de Setmana Diatònic donem les més sinceres gràcies a l’Ajuntament de Mont-roig, Turisme Mont-roig – Miami, Cultura, Patronat Mare de Déu de la Roca, Reus 2018 Ciutat de la Música, Ajuntament de Reus, Espremedora Comunicació Visual i molt especialment a Vermuts Miró de Reus, perquè sense tots ells seria impossible dur a terme aquest magnífic esdeveniment cultural.

20180719 XII Cap de Setmana Diatònic

Top