Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XERRADA DE L’ALBERT BAIGES SOBRE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

XERRADA DE L’ALBERT BAIGES SOBRE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Miquel Anguera, “Beatet”

10-02-2022

El dimarts dia 8 de febrer, l’Albert Baiges, un jove de Montbrió va venir a la Casa de Cultura de la nostra Vila per explicar el seu esperpèntic cas amb l’Audiència Nacional, acusat d’enaltiment del terrorisme i injúries a la corona.

L’acte fou organitzat pel grup de suport al montbrionenc i la col·laboració del Col·lectiu  d’Àvies i Avis de Mont-roig per la Llibertat dels Presos Polítics i Exiliats i l’AVMR (Associació de Veïns Muntanya Roja), editora de Ressò mont-rogenc.

Presentà l’acte la mont-rogenca Agnès Toda que, després de la lectura d’un manifest de l’esmentat Col·lectiu d’Àvies i Avis donant suport a l’Albert i a la llibertat d’expressió, va fer una entrevista a l’Albert Baiges i ens va recordar el cas de l’Èric Bertran (recordeu l’Exèrcit del Fènix, el 2004??). L’Albert va anar explicant en quina situació es troba i com ha anat tota aquesta esperpèntica situació fins a portar-lo a la declaració que haurà de fer a Madrid (per què a Madrid?) a l’Audiència Nacional, el proper 1 de març, per un simple cas de llibertat d’expressió per un tuit de ja fa uns dos anys, al principi de la pandèmia. Res podia fer pensar que se’l pogués acusar d’enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i ara, sortosament, aquests de les togues ja li han tret l’acusació d’enaltiment del terrorisme (quina vergonya!!), però encara li resta l’acusació d’injúries a la corona, cas molt semblant al raper mallorquí Josep Miquel Arenas “Valtònyc”. Repeteixo: esperpèntic!

Més de 50 persones vam acompanyar durant una hora l’Albert que ens digué que li demanaven una multa de 720 €, més les despeses que comporten els viatges, l’allotjament, etc. per això es podien comprar samarretes, pancartes, fer aportacions solidàries al grup de suport a l’Albert per ajudar-lo … i esperar que, ben aviat, s’acabi aquest mal son.

L’acte s’acabà amb les paraules de l’Albert, molt tranquil per cert, que ens encoratjà a què continuem amb la lluita tossuda i constant pels drets fonamentals, democràtics i l’alliberament nacional.

L’ Albert i l’ Agnès a la taula de la xerrada
Top