Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UNS SET-CENTS ARMATS OMPLEN ELS CARRERS DE MONT-ROIG

UNS SET-CENTS ARMATS OMPLEN ELS CARRERS DE MONT-ROIG

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera, “Beatet”

16-03-2016

Un total de dinou colles, amb un total d’uns 700 armats, han participat aquest passat diumenge 13 de març, en la XX Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines. Les colles participants han estat, a més de Mont-roig: El Pla de Santa Maria, Reus, Vilaplana, la Selva del Camp, Valls, Vilallonga del Camp, Alcover, Constantí, la Pobla de Mafumet, l’Espluga de Francolí, l’Arboç, el Vendrell, Montblanc, Riudecols, Riudoms, Juneda, Maspujols i Flix.

Durant tot el matí, Mont-roig (Mons rubeus, en llatí) ha estat testimoni del color, mobilitat i magnífiques coreografies que els diferents grups d’armats anaven oferint pels carrers de la nostra Vila. Ha estat una jornada que, malgrat el vent i el fred que tinguérem, ha superat, amb escreix, la bellesa de qualsevol manifestació tradicional i popular que hàgim pogut veure i viure fins ara. Sens dubte. No solament els mont-rogencs han sortit al carrer a participar de la festa sinó que, a més, hem pogut observar molta gent que havien vingut d’altres pobles de les diferents comarques per acompanyar els seus armats. Hem arribat a trobar visitants de més de 90 anys!

La festa començà amb un esmorzar ofert pels amfitrions a les diferents colles d’armats que, a partir de les 8 del matí, anaven arribant a la zona esportiva. El recorregut, a partir de quarts d’onze, fou: carrer del dr. Sagarra, Calvari, Reial, A. Sardà, Indústria, C. Colom, plaça de Miramar, Pobla d’en Taudell, av. de Reus, Riba i Mestre, plaça de Joan Miró, carrer Major, plaça de mossèn Gaietà Ivern, Sant Antoni, Mare de Déu de la Roca i Casa de Cultura. En arribar a la plaça de Joan Miró, cada colla, col·locada davant de l’artística font de l’any 1801, es feia la pertinent foto per a la història.

A l’aparcament de la Casa de Cultura, van tenir lloc les diverses i precioses exhibicions de les colles participants i, per acabar, l’alcalde Fran Morancho i la regidora Núria Esquius van lliurar els records oportuns i les cintes commemoratives per als estendards de tots els grups participants.

A destacar la impecable organització dels Armats de Mont-roig i la gran participació de la gent de Mont-roig en l’ajut envers la trobada: els esmorzars, el guiatge de les colles, aparcaments de vehicles, etc. i també cal agrair, a la gent del poble, la gran transigència amb les molèsties normals d’una jornada com la viscuda el passat diumenge, especialment amb l’aparcament.

En resum, una festa preciosa, única, excel·lent i molt participada, i creiem que el gran secret de l’èxit haurà estat que aquesta gran XX Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines, el poble de Mont-roig (tant els voluntaris com el públic en general, i això fou bàsic), se la va sentir, i fer, seva![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els Armats de Mont-roig
Els Armats de Mont-roig

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els Armats de Mont-roig
Els Armats de Mont-roig

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els Armats de l'Arboç
Els Armats de l’Arboç

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els Armats de Constantí
Els Armats de Constantí

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top