Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > UN LLIBRE SOBRE “LA MASIA”: JOAN MIRÓ I HEMINGWAY

UN LLIBRE SOBRE “LA MASIA”: JOAN MIRÓ I HEMINGWAY

Martí Rom

www.martirom.cat

03-08-2015

S’acaba de publicar el llibre “La masia. Un Miró para Mrs. Hemingway” d’Alex Fernández de Castro (Publicacions de la Universitat de Valéncia, 2015). És un extens llibre on, partint del quadre “La masia” (1921-1922) de Joan Miró i la seva compra pel famós escriptor (Premi Nobel del 1954) Ernest Hemingway, es repassa els trets fonamentals de les seves respectives vides, principalment les seves confluències.

Recordo que l’autor va venir a Mont-roig l’abril de 2009, es va estar la Setmana Santa allotjat a l’Ermita i anava cercant les informacions que li calia en diverses persones del poble. El vàrem rebre al Centre Miró. Vam explicar-li, l’Angelina Rovira (filla del masovers del Mas Miró de 1955 al 1975) i jo mateix, els moments i anècdotes més rellevants de la relació de Joan Miró amb Mont-roig. Ens va comentar que era periodista i professor a ESADE (a la contratapa del llibre s’esmenta que es professor d’espanyol per a estrangers i d’art i història contemporània).

Jo, en aquella època, ja estava treballant en el que seria el llibre “Joan Miró i Mont-roig: Pal de ballarí (1911-1929)” (Arola Editors, 2012). Tenia el cap ple de Miró. La feina d’escriure un llibre rigorós i ben documentat du temps. L’ Alex Fernández de Castro ha vist publicat el seu treball, finalment, el 2015.

La feina que ha dut a terme el Centre Miró en aquests deu anys ha estat fructífera. Hem aconseguit donar visibilitat i rellevància a la llarga i intensa relació (seixanta-cinc anys) del pintor universal Joan Miró amb Mont-roig. És fàcilment comprovable, com en la majoria de textos o llibres dedicats a Miró publicats abans del 2004, que les referències o citacions a Mont-roig són escasses; es limiten a conceptes genèrics, com allò de Mont-roig com a símbol de Catalunya, o de la terra. Tan sols un limitat nombre d’anècdotes, sempre repetides, configuraven el nucli de l’exposició de la seva relació amb Mont-roig.

Algunes eren anècdotes o frases que s’explicaven al meu documental “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” (1979), l’únic on Miró parla de Mont-roig. Per exemple, entre d’altres, aquelles frases sobre els seus colors estimats en relació amb Mont-roig.

Joan Miró fins aleshores era un jove de Barcelona que amb divuit anys va començar a fer llargues estades a Mont-roig, en un poble de la demarcació de Tarragona. No es deia res que era un poble important i que l’any 1800 ja tenia uns 2.000 habitants, que havia tingut personatges il·lustres, com ara: Antoni Ferratges Mesa (1840-1909) diputat i senador a Madrid, Agustí Sardà Llaberia (1836-1913) important pedagog i senador, Jacint Salvadó Aragonès (1892-1983) model dels famosos arlequins del 1923 de Picasso i remarcable pintor (el Museo Nacional de Arte Reina Sofía de Madrid li va dedicar, entre d’altres, una retrospectiva el 2002 o ara, el 2015, una altra a l’ Instituto Cervantes de París). O com Salvadó i Miró es van conèixer a París i aquest últim encara ho recordava més de cinquanta anys després, a la llarga entrevista del llibre “El color dels meus somnis. Converses amb Georges Raillard” (l’entrevista es va fer el 1975 i la primera edició del llibre, en francès, és del 1977).

També s’escrivia que Miró havia anat a Mont-roig a un mas, el Mas Miró. No es parlava de qui era, qui havia fet construir aquest mas d’estil colonial. Ara, a qualsevol text s’esmenta que aquest mas era del marquès de Mont-roig, d’aquell polític Antoni Ferratges Mesa, citat abans. Aquestes informacions surten dels textos publicats a “Ressò mont-rogenc” i després al meu llibre “Joan Miró i Mont-roig: Pal de ballarí (1911-1929)”.

Quan es parlava de la passió de Miró per les seves passejades per la platja, on (recurrentment) es deia que recollia pedretes o arrels (de canyars), tan sols era una platja de Mont-roig. Ara, a arreu, es cita que aquesta és la de la Pixerota.

Des del Centre Miró, amb les informacions de primera mà de les persones que el van conèixer i van conviure amb ell, com les germanes Angelina i Teresa Rovira, o les de la família Calaf (masovers del mas Miró del 1926 al 1955), els treballs de recerca (durant anys) que he anat fent i les diverses aportacions d’altres, hem elaborat un relat vivencial amb espurnes (ara ja són gairebé flames) que ens duen a proposar camins per avançar en una millor interpretació de la seva obra, com a mínim de la primera època del pintor (fins al punt d’inflexió que és el quadre “Terra llaurada”, 1923-1924, i anant més enllà fins albirar els anys trenta, quan s’està definint “l’univers mironià”).

Els membres de la junta del Centre Miró (i les altres persones que ens han ajudat en aquesta divulgació) quan hem anat fent visites comentades, hem tingut el goig de copsar guspires d’emoció i d’un nou coneixement en molts ulls dels visitants. Ho tinc comprovat, els ulls brillen diferent.

En el llibre “La masia. Un Miró para Mrs. Hemingway” hi ha Mont-roig. El seu autor ha sabut copsar aquest context mont-rogenc mironià. En qualsevol dels fets importants de la vida i obra de Miró, sempre s’hi esmenta Mont-roig, com a motor del fet o situació, o com a lloc de reflexió on prendrà decisions rellevants.

Al començament del llibre s’hi esmenten els agraïments. En els corresponents a Mont-roig cita: “A Carme, cuidadora del Mas Miró, a Martí Rom, a Angelina y Josep Rovira Bargalló, a Mercè Calaf y a Sebastià Javaloy, a Albert Brassó, a Miquel Anguera, A Josep Maria Aragonès, A Ma. Pilar Solé y a Pilar Rovira”.

El llibre és un treball exhaustiu sobre el quadre “La masia”, sobre les seves petjades a través dels anys, de dècades. Sabem que el va pintar Miró i que el va comprar, a París, l’Ernest Hemingway. Però darrere d’aquest simple fet hi ha moltes històries de cadascun d’aquests dos importants personatges. És una història del segle XX que transita entre Mont-roig, Barcelona, París, Florida, Nova York… Però també la Normandia de Miró dels inicis de la II Guerra Mundial, Palma de Mallorca, o l’Àfrica dels viatges de cacera de Hemingway, alguns episodis de la Guerra Civil espanyola o de la II Guerra Mundial (on Hemingway es va guanyar una reputació de periodista de primera línia).

El famós quadre (“La masia”) Miró el va començar a pintar al seu mas, a Mont-roig, i que va acabar a París. A la pàgina 95 s’hi reprodueix l’explicació famosa del propi Miró sobre la conclusió del quadre: “En París, al ponerme a trabajar de nuevo en el cuadro, comprendí en seguida que había algo que no funcionaba. Echaba en falta el motivo. Entonces, para poder trabajar del natural, para hacer las hierbas que se ven en primer plano, fui a coger algunas al Bois de Boulogne, y para poder continuar el cuadro, acabé pidiendo que me enviaran hierbas auténticas de Mont-roig en el interior de un sobre. Llegaron todas secas, claro. Pero al menos, gracias a esas flores, pude continuar el trabajo”. Sempre he pensat en la cara d’estranyesa que devia posar el masover de l’època, Salvador Boquera (el pare de “la vaileta”), quan va rebre la petició que li enviés herbes del mas. Quantes? Quines? Variades?

El quadre el va poder comprar, no sense dificultats, Hemingway. A la pàg. 153 es comenta sobre el relat ben estès que aquest el va poder pagar fent de sparring per a d’altres boxejadors (allò que fa tanta gràcia a la gent quan els ho dius, enmig de la visita al Centre Miró, que gràcies a rebre els cops de puny d’altres el va poder pagar). El propi Miró donava per vàlida aquesta teoria en algunes de les seves declaracions. Alex Fernández de Castro ens diu: “… una vez más, existen teorías divergentes al respecto. Hay quien afirma que en realidad ahorró parte del dinero necesario transportando mercancías en el mercado de Les Halles…”. Aquesta anècdota em du a la pel·lícula “El hombre que mató a Liberty Valence” (“The man who shot Liberty Valence”, John Ford, 1962). L’actor James Stewart interpreta un advocat del civilitzat Est dels Estats Units que s’enfronta al dolent, molt dolent, Lee Marvin. Aquest, té amenaçat tot el poble. Sols el James Stewart s’hi enfrontarà. L’escena és a la nit, en plena foscor. Sonen uns trets i cau mort Lee Marvin. Tots els habitants d’aquell poble perdut enmig del mític Oest americà creuen que l’advocat ha aconseguit matar el fatxenda facinerós. Però ho ha fet, disparant d’amagat, el noi bo del poble, el “vaquero” John Wayne. Quan al final,  James Stewart, ja convertit en un polític important, explica la veritat a un grup de periodistes, un d’aquests li contesta aquella frase famosa: “Esto es el Oeste, señor. Cuando la leyenda se convierte en hecho, se imprime la leyenda”. I trenquen els papers on estaven prenen notes. D’aquella frase, a vegades, n’ha derivat una expressió inequívoca, rotunda: “quan la llegenda supera la realitat, millor imprimir la llegenda”. Tant hi fa si Hemingway va guanyar aquells diners rebent cops de puny, o si fou carregant caixes de verdures…

El quadre, ja en mans de Hemingway, després d’estar a vàries galeries i alguna exposició, va anar a l’apartament de París que aquest compartia amb la seva primera dona, Hadley Richardson. Després, a la casa de Key West (Florida), on hi va viure amb la segona dona Pauline Pfeiffer. A continuació, a la Finca Vigia, a San Francisco de Paula, prop de La Habana, amb la seva tercera dona, Martha Gellhorn i la quarta, Mary Welsh. Quan el diumenge 2 de juliol de 1961 Ernest Hemingway es va suïcidar, el quadre “La masia”, el que més estimava de la seva col·lecció, el que estava en un lloc preeminent del menjador i sala d’estar d’aquella casa cubana, estava temporalment als Estats Units. Dos anys abans, al gener de 1959, havia triomfat la revolució cubana, d’aquells “barbudos” (Castro, el Che Guevara…). Mary (ara) Hemingway, amb la mort del seu marit, va decidir donar la casa al govern cubà amb la condició de poder-se endur algunes de les seves pertinences, les més estimades i valuoses, entre elles la col·lecció de quadres. Però després van sorgir alguns problemes i va haver de treure els quadres i d’altres efectes personals d’amagatotis, enviant-ho en un trajecte perillós amb un vaixell de càrrega amb caixes de llagostins. “La masia” estava a Nova York per una exposició al Museum of Modern Art (MoMA), el 1959. Després aniria a la Tate de Londres, al Kunsthaus de Zuric, al Hirshhorn Museum and Sculpture Garden de Washington, al Stadtische Kunsthalle de Dusseldorf i al Solomon R. Guggenheim de Nova York. Quan mor la seva quarta dona, Mary Welsh Hemingway (1986) deixa escrit en el seu testament que el quadre passi a formar part de les col·leccions del National Gallery of Art de Washington. Enmig hi havia hagut les pugnes i la llarga negociació per la seva propietat entre aquesta i la primera dona, Hadley Richardson. Si la compra del quadre havia estat complicada, la seva cessió definitiva l’havia superat.

Per cert, a inicis de setembre de 2011 va venir a Mont-roig un equip videogràfic enviat pel National Gallery of Art de Washington per tal d’enregistrar imatges per a un documental que es va projectar a l’exposició “Joan Miró: l’escala de l’evasió” (2012). Van entrevistar l’Angelina Rovira i van enregistrat imatges del Mas Miró i paisatges de Mont-roig. Vam publicar les notícies al “Ressò mont-rogenc” n. 119 pàg. 29 i al n. 123 pàg. 32.

Escampades pel llibre, hi ha citacions concretes d’informacions sobre persones de Mont-roig. Per exemple, a la pàgina 245 la Mercè Calaf explica els fets que van succeir al Mas Miró en els primers dies de la Guerra Civil (juliol de 1936). A la pàgina 308 l’Angelina Rovira comenta l’anècdota de la visita de Hemingway al Mas Miró el 1959, en un viatge de quatre mesos per Espanya i abans d’anar als Sanfermines de Pamplona. A la pàgina 47 s’esmenta que Francesc Solé (dit “Romàtic”) li feia de xofer per aquestes contrades. A la pagina 25 es reprodueix aquella dita de “Quan la Mola du capell, no et fiïs d’ell”, referint-se al mal oratge que vaticina aquell núvol allargassat que Miró pinta en el quadre “Vinyes i oliveres” (1919); a la nota s’hi diu que aquesta informació l’autor l’ha trobada al Centre Miró de Mont-roig. I també hi ha diverses citacions de textos meus i del meu llibre “Joan Miró i Mont-roig: Pal de ballarí (1911-1929)”.

“La masia. Un Miró para Mrs. Hemingway”: un llibre impregnat de Mont-roig.

20150803 Llibre La Masia

117 thoughts on “UN LLIBRE SOBRE “LA MASIA”: JOAN MIRÓ I HEMINGWAY

 1. New players only. Wagering occurs from real balance first. 5x wagering the bonus or any winnings generated from free spins, contribution may vary per game. The wagering requirement is calculated on bonus bets only. Free spins are valid for 7 days from the issue. Minimum deposit ВЈ $ €20. Max conversion: 3 times the bonus amount or from free spins: $ ВЈ € 20. Excluded Skrill deposits. Full Terms apply. This Bonus Is Available For Customers 18+ Only. Begambleaware.org FlipperFlip Casino Bonus 2022 – BonusManiac We offer your rich list online casinos that offer free spins no deposit. Yeah it’s true, you can get gratis rounds without making deposit. Our exclusive list includes selected casinos that have been tested by our staff. On the internet you can find many such lists, but none of them has been fully tested by the players. Here at WFCasino all offers have been tested by our team and we we guarantee that they are 100% legit! Don’t waste more time, check our list with free spins no deposit and try your luck! http://remingtonoiyo643198.isblog.net/luckyme-slots-26708000 Yes. There are a ton of casino betting apps that pay real money and offer casino games for real money… Online Casinos > Real Money Online Casinos In Canada – 2022 > Real Money Casino Apps In Canada – 2022 Huge jackpots and potential payouts attract many players to play online casino games for real money. When choosing an online casino game to play however, check the Return to Player (RTP) percentages before depositing any cash. If it offers poor odds or requires a hefty minimum bet per round that greatly reduces your gameplay, find a real money casino game that better suits your requirements. What is best is the fact that up to date Apple still maintains a very strict policy when it comes to real money gambling applications that are available into its iTunes App Store. This policy is also one of the main reasons why the major online casinos and sportsbook operators are focused on developing a site-based web application of their own.

 2. my cohorts have been hoping about. The niche of specifics here on the web page is one of a kind and appreciated and will help me in our studies a ton. It shows that everyone gained a lot of details about interesting topics and this page and other categories and types of info like wise show it. I’m not usually browsing websites during the day however when I get a break I am more often than not searching for this kind of knowledge or things similarly related to it. If you get a chance, take a look at my website. fort lauderdale snorkeling trip

 3. Retroenllaç: uels ukrain
 4. >UEFA Champions League 2021-22 Dynamo Kyiv vs Barcelona: Team News, Injury Update Thomas Tuchel, in the UEFA Champions League final for the second successive year, has won lifted the title for the first time in his career. He inherited a talented team created by Frank Lampard and turned them into champions. That was our Live coverage of the UEFA Champions League 2020-21 final between Manchester City and Chelsea. Kai Havertz’s first-half strike proved to be enough for Thomas Tuchel’s men to beat Pep Guardiola’s side 1-0 at Porto. While it is the first Champions League title for Tuchel, Guardiola’s wait for a UCL title as the manager of the Cityzens continues. If Unai Emery manages to overcome Manchester United and take Villarreal to Europa League glory, he will become the most successful coach in the competition’s history. Giovanni Trapattoni has won three UEFA Cup/Europa League titles – two with Juventus and one with Inter – and Emery has also won three – all with Sevilla – but should he get that fourth, he will set himself apart. https://briggatefarms.com/community/profile/grettahedin9190 There has been a rule change for 2021/22: ties level after the second leg will go to extra time and a penalty shoot-out if required, irrespective of the number of away goals a team has scored. #5 How many goals are scored on average in Premier League in 21/22?The average number of goals in Premier League is 2.75 per game in 21/22. All the action will be brought to viewers from 2.30pm each Saturday with Eoin McDevitt at the helm with a range of pundits on the coverage. Premier Sports will be broadcasting all ten midweek fixtures exclusively live in the Premier League on November 31st and December 1st. All the action will be brought to viewers from 2.30pm each Saturday with Eoin McDevitt at the helm with a range of pundits on the coverage. Premier Sports will be broadcasting all ten midweek fixtures exclusively live in the Premier League on November 31st and December 1st.

 5. Foyle Removal & Storage is unlike most other moving companies. We provide a complete door-to-door moving service for moving all your items within Ireland and the U.K. Relocating your business? From furniture to IT Hardware moved expertly with minimal business downtime. Pickfords is the largest provider of storage facilities in the UK, providing safe and secure furniture storage for thousands of households and businesses throughout the country. We are here to support you from start to finish during your move with our experienced and reliable removal team. Just like with our domestic removals services, the more notice you can give us the better. Normally, we would hope for somewhere between 10 and 12 weeks, with there being so many different aspects of the move to take into consideration when it comes to commercial clients. That being said, we are sometimes able to facilitate moves at shorter notice, depending on our current schedule, so feel free to ask. https://teatimebonanza.com/community/profile/joycelyntrudel/ Yes, Got2Move offers three types of furniture coverage: Basic Coverage, Actual Cash Value Protection (costs extra) and Full Value Protection (costs extra). Note that the company does not provide ACVP and FVP for — particleboard, simulated wood, and press wood furniture;— plants, ceramic pots and vases;— antique furniture;— furniture disassembled not by the company’s employees;— any scratches and dents to major appliances;— furniture with existing damages. Atlas Van Lines maintains its strong and larger scale presence in the moving industry with a fleet of over 3000 trucks. As one of the best furniture moving companies in the business, Atlas offers a professional inspection process and policy, with trained, skilled and serviceable agents locally all over America. When you turn to us for residential moving services, you can rest assured that your belongings will be handled respectfully and carefully. We take pride in making sure everything you own – from the most fragile dishes and keepsakes to heavy wardrobes and pianos – arrives at its destination in one piece. Whether you’re moving across the country or around the block, we’re the local full-service moving company you can trust.

 6. Retroenllaç: DPTPtNqS
 7. Retroenllaç: qQ8KZZE6
 8. Retroenllaç: D6tuzANh
 9. Retroenllaç: SHKALA TONOV
 10. Retroenllaç: Øêàëà òîíîâ
 11. Retroenllaç: russianmanagement.com
 12. Retroenllaç: chelovek-iz-90-h
 13. Retroenllaç: 3Hk12Bl
 14. Retroenllaç: 3NOZC44
 15. Retroenllaç: 01211
 16. Retroenllaç: tor-lyubov-i-grom
 17. Retroenllaç: film-tor-2022
 18. Retroenllaç: hd-tor-2022
 19. Retroenllaç: hdorg2.ru
 20. Retroenllaç: Psikholog
 21. Ривердэйл 1,2,3,4,5,6 сезон Ривердэйл 1,2,3,4,5,6 сезон Riverdale: наконец-то новый качественный молодежный сериал. Ривердэйл – сериал, которого мы так ждали от CW.
  Ривердэйл хранит немало секретов и мистических тайн. Нашим неуемным искателям развлечений будет вовсе не до улыбок.
  «Ривердейл» (англ. Riverdale) — американская телевизионная подростковая драма, основанная на комиксах Арчи.
  Все серии подряд доступны бесплатно, в хорошем качестве HD 720p и FullHD 1080p на русском языке.

 22. La Casa Pariurilor poți juca Blackjack live cu dealer real într-un cadru prietenos, cu mai mulți jucători care participă la fel ca tine. În cazul în care masa de Live Blackjack pentru care ai optat este ocupată sau plină, nu trebuie sa te îngrijorezi și nici măcar nu trebuie să aștepți, deoarece vei putea lua parte și tu la joc, însă nu jucând propriu-zis, ci în calitate de jucător ce „Pariază din spate”. Această opțiune de  „Pariere din spate” îți permite să participi la joc și să urmărești acțiunile jucătorilor principali, iar pe care pe care îl consideri cel mai iscusit poți paria, astfel încât dacă acesta câștiga și tu vei avea parte de câștig.  Parte a celebrului holding 888 ce oferă toate tipurile de produse de gambling, 888 este un concurent foarte bun și pe piața româneasca. Aici vă puteți bucura de cele mai bune oferte și cele mai noi jocuri de la cele mai de succes companii dezvoltatoare de software de cazino. Jucați la 888 pentru o experiență de neuitat! https://middleeastcommunity.com/community/profile/buster60s348012/ La prima vedere, se pare că este ușor să deschizi o sală de jocuri, dar nu uitați că pentru asta, trebuie să colectați un pachet complet de documente, permisiuni de la autorități și fonduri pentru cheltuieli neprevăzute. Va fi nevoie de câteva săptămâni și, uneori, chiar mai mult, pentru a strânge hârtiile și sigiliile necesare, dar acesta este în cazul în care veți întâlni un oficial corupt care discută despre orice, de dragul de a obține profit. Antreprenorul trebuie să fie conștient de faptul că autoritățile de inspecție au cerințe sporite pentru sălile de joacă pentru copii, deci trebuie să vă familiarizați cu următoarele documente: Nu există un producător sau o placă pentru care întrebarea de mai sus nu este validă. Astăzi prețurile vehiculate pe piață pentru un aparat pornesc de la câteva sute de euro și ajung până la 10.000 de euro pentru aparate second hand, iar pentru aparate noi pornesc de la 10.000 euro în funcție de producător, platformă, software.

 23. Retroenllaç: netstate.ru
 24. No Limit Hold’em -turnauksessa pelaavat kassa, pankinjohtaja ja ammattimaiset pokeripelaajat. Voit voittaa paikkasi turnauspöydässä tai ostaa suoran pääsylipun reilulla dollarilla. Ja jos et halua odottaa sunnuntain suurta turnausta tai sinulla ei vain ole aikaa siihen, PokerStars tarjoaa myös paljon lauantaiturnauksia, kuten esimerkiksi Saturday Micro, Saturday Eliminator, Saturday KO, Saturday Duel, ja SaturDay Speedway. Voit pelata niin pienillä kuin suurillakin panoksilla. Duelz Casinolle on myönnetty Maltan pelilisenssi, joka tarkoittaa sitä, että se on säädelty ja valvottu Maltan viranomaisten toimesta. Maltan pelilisenssi on melko tiukka ja arvostettu, joten jos nettikasinolla on esiintynyt laiminlyöntejä suuntaan tai toiseen, se ei tule saamaan Malta Gaming Authorityn myöntämää lisenssiä. Toisin sanoen ei, Duelz Casino ei ole huijausta. https://alliedclub.org/community/profile/elizakiernan150/ SUOMEN SUURIN POKERISIVUSTO 1372 hauska kommentti.. ohivedot on pokerin suola.. missä pelailet.. laita viestiä.. ois kiva pelata sun kanssa tuntuu olevan oikea asenne peliin.. Pokeritieto Pokeritieto Pokerisivut Arvaa tukehtuuko porukka kaltaistasi pelaajaa vastaan pelatessaan nauruun? ;D Varsinainen valashai – jättiläismäinen fisujen fisu, josta ei pokerissa oo mihinkään voittojen saalistukseen. Keskity kuule siihen planktoniin, kun oot ihan tiltissä jo ennenkuin oot alottanu. Kokeiles vaikka Porin (tai minkä tahansa pikkukaupungin) torin kulman snägärijonossa aamuyöllä huutaa porukalle, että “ootte kuule homoja” ja ryynäät sitten jonon ensimmäisex. Oot just tommonen uhmaikäsex jäänyt kakara. Susta ei oo koskaan ollut, eikä tule olemaan mitään muuta tulemaan kuin muiden heittopussi. Varmaan äiteekin joutuun sulle perunat kuorimaan vielä viiskymppisex asti. Vittu!

 25. Retroenllaç: Link
 26. As often, the role of crypto and blockchain is misunderstood — in fact, this innovation is able to make online gambling more respectable and user-friendly than ever before. Potentially, playing at a crypto casino has several important advantages over playing at a traditional fiat money-based casino. Considering that bitcoin is a digital currency, it’s more rare for actual stores to accept it as a payment method. But, as CoinDesk points out, some business are beginning to, such as REEDS Jewelers, which has over 60 retail locations in eastern U.S. Security Tip: Do not reuse passwords that you have used in other apps or websites. Send your Bitcoin from Blockchain (same way you sent from Blockchain above) to the Coinbase address. Once you have received the Bitcoin, you can click the Buy/Sell Bitcoin button on the top of your Coinbase screen, and then select the “Sell” tab and choose Bitcoin as the currency. Type in the amount of Bitcoin you wish to sell. https://dominickyrgv865319.blogdeazar.com/11836970/top-view-roulette-game Variety is key to the success of any online casino, particularly the top roulette sites listed here at Casino.org. Sites recommended by our team all include a wide variety of different variation of games, whether you want classics like American, French or European roulette, or newer innovations like immersive or multi-wheel roulette. You can also expect to see several live roulette game variants, with a more realistic game pace and a real croupier to interact with. Take a look at our top-rated sites that have come through a vigorous 25-step reviews process right now and enjoy playing online roulette for real money on your desktop or mobile device. All content on this website, including dictionary, thesaurus, literature, geography, and other reference data is for informational purposes only. This information should not be considered complete, up to date, and is not intended to be used in place of a visit, consultation, or advice of a legal, medical, or any other professional.

 27. Retroenllaç: tor-lyubov-i-grom.ru
 28. Retroenllaç: psy
 29. Mobile casinos are becoming more and more popular because of how convenient they are. You can carry your casino with you everywhere you go whether it’s traveling or just heading to the pub for a few drinks, all you need is an internet connection and you will be good to go . The latest devices come with super impressive processors and graphics capabilities so no one should have to worry about low quality graphics or lag and a sweet no deposit bonus on mobile is a great way to explore a new mobile casino with no deposit required. New players can claim 21 bonus spins to play on the popular Play’n Go video slot Book of Dead! This is a great chance to try out the casino with some complimentary spins before making your first deposit! Winnings from the bonus spins must be wagered 35 times before making a cashout. The maximum withdrawable amount from the no deposit offer is capped to $€100! The no deposit free spins on Book of Dead video slot are available for players residing in Canada, New Zealand, Malta, Finland and Norway! https://pixelcade.org/forum/profile/micahtruitt721/ If you’re a player from Finland, you’ll want to look for a site that offers mobile-friendly games. These sites will often offer free spins and bonuses for mobile players, and many of these sites have unique promotions for this audience. And, of course, you’ll need to be able to deposit and withdraw funds safely. Payment methods in Finland online casinos range from credit cards to e-wallet deposits. The process of transferring money is usually quick and secure, so make sure you select a reliable casino before you start playing. Discover the buzz of a real-life casino with our live casino games. To get free money from Free Spin Casino, it’s simply a case of signing up for an account and then taking advantage of the No Deposit Bonus Code ‘SPINNER20’. If you’re looking for a fun and easy way to try online gambling at no cost to yourself, the Free Spin Casino No Deposit Bonus ‘SPINNER20’ is perfect for you. This new promotion code, available to American players, gives all new accounts $20 completely free to play with.

Deixa un comentari

Top