Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > SORTIDA PER VISITAR BARRAQUES DE LES TERRES NOVES DURANT LA IV SETMANA DE LA PEDRA SECA

SORTIDA PER VISITAR BARRAQUES DE LES TERRES NOVES DURANT LA IV SETMANA DE LA PEDRA SECA

Redacció

28-11-2023

Dins del marc de la IV Setmana de la Pedra seca, “Projecte Qualitat de Vida” organitzà una sortida a peu per la partida de les Terres Noves per visitar diverses construccions de pedra seca. La convocatòria va tenir una molt bona acollida, aplegant, gairebé, una quarantena de persones. Bona part de la ruta va transcórrer per una antiga carrerada, un camí ramader, que és l’antic camí de Mont-roig al Casalot.

En total, durant la ruta, es van visitar 7 barraques de diversa tipologia, dues d’elles declarades BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional”): la barraca des Lliris i la de l’Espiral. Durant la jornada, els participants van comptar amb les explicacions del Josep Crespo de la “Plataforma Defensa Mont-roig” sobre l’entorn natural i els conreus que hi havia antigament i de l’Esther Bargalló, vicepresidenta de l’APSAT (Associació de la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional”) que parlà sobre les característiques del patrimoni en pedra seca del nostre terme i del treball de catalogació, difusió i preservació dut a terme pel Grup Barracaire de Mont-roig del Camp.

La ruta finalitzà a la finca de “Projecte Qualitat de Vida” on, els caminants, van poder gaudir d’un vermut amb una variada degustació de productes locals.

En aquesta sortida hi van participar alguns membres de la “Plataforma Defensa Mont-roig” que es va crear per intentar frenar la instal·lació de la planta química Lotte i d’un gran parc fotovoltaic en un municipi que viu, principalment, de l’agricultura i del turisme.

El Josep Crespo parlant sobre l’entorn
Els excursionistes arribant a la barraca de l’Espiral
Els participants gaudint del vermut
Top