Ets aquí
Inici > General > Història > SANT JORDI ENS PORTA EL LLIBRE SOBRE LA CONSTRUCCIÓ DE LES ESCOLES DE MONT-ROIG.

SANT JORDI ENS PORTA EL LLIBRE SOBRE LA CONSTRUCCIÓ DE LES ESCOLES DE MONT-ROIG.

Emili Soler Foto llibre

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera “Beatet”.

11-04-2015

Sant Jordi és la millor data per publicar llibres i és obvi que tothom ho sap. Per això, l’Associació de Veïns Muntanya Roja, (editora de Ressò mont-rogenc des del 1981) volem sumar-nos a la gran festa de les lletres catalanes, penjant al nostre espai web (www.ressomont-rogenc.cat) el llibre d’Emili Soler i Fors, (1871-1945, mestre de Mont-roig), “L’edifici de les Escoles. Història de la seva construcció”, que ens parla de totes les vicissituds que va haver de viure per aconseguir construir les Escoles de Mont-roig, (actual Casa de Cultura Agustí Sardà) a principis del segle passat, amb l’ajut del senador Agustí Sardà i de tots els mont-rogencs que hi van col•laborar -que foren un bon grapat-, com anireu descobrint en la seva lectura.

La publicació d’aquest llibre era un compromís que teníem amb el poble de Mont-roig des de l’any 2009 i, evidentment, amb el seu autor, l’Emili Soler i Fors i la seva família. La construcció de les Escoles, en aquell ja llunyà 1910, fou una obra faraònica només possible amb la ferma voluntat, tenacitat i visió de futur del mestre Emili Soler (home avançat al seu temps, com comprovareu, ben fàcilment, amb la lectura del seu llibre).

Publicant aquest llibre escrivim una bona part de la història de la nostra Vila del segle XX i restituïm i rescabalem una mica la memòria d’un home, l’Emili Soler, que feu molt més que complir la seva honorable tasca de mestre.

Vagi, doncs, amb la publicació d’aquest llibre en format digital, el més sincer homenatge a l’Emili Soler i Fors, mestre de Mont-roig, per part de l’Associació de Veïns Muntanya Roja, encara que mai se li podrà pagar la seva gran generositat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Emili Soler i Fors
Emili Soler i Fors

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

L'Emili Soler (a l'esquerra) amb alumnes de l'escola
L’Emili Soler (a l’esquerra) amb alumnes de l’escola

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

L'Emili Soler amb alumnes de l'escola
L’Emili Soler amb alumnes de l’escola

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Album de gratitut[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top