Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > REUNIÓ DE LA CEPS A MONT-ROIG

REUNIÓ DE LA CEPS A MONT-ROIG

Esther Bargalló

05-02-2015

El dissabte 31 de gener va tenir lloc, a Mont-roig, una reunió de la junta de la CEPS (Coordinadora d’Entitats per la Pedra seca). Es va triar aquest municipi per l’interès que ha despertat la declaració de 5 barraques del terme com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de Zona d’Interès Etnològic.

En total ens vam reunir 21 persones d’arreu dels Països Catalans, representant les diverses entitats que formem part de la CEPS, per tractar diversos temes, entre ells la celebració de la VIII Trobada d’Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca, que tindrà lloc a Calaceit (Matarranya) els dies 15, 16 i 17 de maig. Aquest esdeveniment forma part de les trobades bianuals en defensa del patrimoni en pedra seca que té com a finalitat difondre i donar a conèixer l’immens patrimoni immoble de què gaudim les terres de parla catalana. I cada vegada les Trobades es realitzen en diferents indrets, facilitant l’intercanvi, el coneixement i fent possible l’acostament geogràfic i cultural.

El regidor de Medi Ambient,  Josep M. Gairal, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. En acabar la reunió vam anar a visitar les barraques declarades BCIN i, davant la del Jaume de la Cota, vam brindar amb cava per celebrar aquest important reconeixement per part de la Generalitat.

Tot seguit vam anar a dinar a un restaurant del poble i, en acabar, el company Martí Rom, va fer una visita guiada al Centre Miró.

20150205 Reunió CEPS

Comments are closed.

Top