Ets aquí
Inici > General > Noticiari > RESUM DELS ACTES DE LA FESTA MAJOR DE MONT-ROIG 2023

RESUM DELS ACTES DE LA FESTA MAJOR DE MONT-ROIG 2023

Miquel Anguera, “Beatet”

16-10-2023

Després de l’escrit de l’altre dia sobre les queixes que els mont-rogencs vam fer de la Festa Major, avui escriurem un resum del programa d’activitats dutes a terme des del 28 de setembre a l’1-O (m’agradaria recordar que, quan érem joves, al tercer dia de la Festa Major l’anomenàvem “dia del gos”. També que, en d’altres llocs se li diu “dia dels dropos”). Puc assegurar que els joves d’avui dia no tenen ni idea d’aquestes frases.

Els actes previs de la festa foren: l’excursió que el CE l’Areny va organitzar per al diumenge 24 de setembre a la muntanya de l’Areny (7 km). També, al mateix dia, tirada de bitlles organitzada per l’Associació de Bitlles de Mont-roig, amb molts pobles convidats al parc de Maria Martori. Al vespre concert “Cançons de vi i de lluna” a càrrec del Joan Reverté i Kiko Méndez, a la plaça de Mn. G. Ivern (Associació de Jubilats i Pensionistes). El dimarts dia 26 a la Casa de Cultura taller de biodansa a càrrec d’Uma Zuasti Baztan (Associació Deixa’t Abraçar). El dimecres dia 27 presentació del llibre sobre els 20 anys de vida de la Kobla d’en Taudell (CEM).

El dijous 28, força gent al Pregó de la Festa Major a càrrec de la mont-rogenca Marcel·la Aguiló amb cercavila i actuació dels gegants del Barri dels 6 Carrers, Grallers de Mont-roig i de la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt Pitota i Pitot (parc M. Martori). A la carpa de la zona esportiva Festival Ingenium + DJ per a joves. Divendres, Sant Miquel, Missa Major a les 12 (sense ser al programa) i, al mateix temps, musclada popular a la carpa de les festes. A la tarda Ball de Dames i Vells, a càrrec dels Xuts (en un article a part, ja en vam donar informació). A les 6 de la tarda, Cluedo en viu (iniciant el cicle Pànic. Calia inscripció prèvia). A les 8 del vespre concert de Festa Major (carpa de festes) a càrrec de l’orquestra Saturno. Al vespre, a les 10, correfocs amb els diables de Vandellòs pels carrers del poble. A la carpa, ball de festa major també amb l’esmentada orquestra i més música a càrrec del mont-rogenc DJ Maiol.

El dissabte 30 de setembre, tot el dia, mercat de Sant Miquel (Associació el Portal). A mig matí inflables per a la canalla i mini discoteca per ballar.

A la tarda, presentació dels 16 equips del Club Atlètic Mont-roig que competeixen en l’actual temporada 2023-24 (un equip femení). Després de la presentació, futbol de 3a catalana entre el C At. Mont-roig i Mas Pellicer. Sobre les 6 de la tarda mercat de Sant Miquel, actuació de la coral Sant Miquel i espectacle d’animació “Mako perquè sí”. A 2/4 de 7, al poliesportiu, derbi de futbol sala femení entre Mont-roig i Miami.

Novament Ball de Dames i Vells i, a la carpa, el concert jove amb The Tyets, Lildami i DJs: Ceba + Dj Aleix Ballester. El diumenge 1-O, amb l’Associació el Portal, Mercat de Sant Miquel, Taller de Modelatge i Vermut 80 (música dels vuitanta, a la carpa). Amb l’obre “Cunyades” de teatre, i castell de focs d’artifici es clogué la Festa Major 2023.

.

.

.

.

Top