Ets aquí
Inici > General > Noticiari > REPRESENTANTS DE LA GENERALITAT VISITEN LES BARRAQUES DE PEDRA SECA

REPRESENTANTS DE LA GENERALITAT VISITEN LES BARRAQUES DE PEDRA SECA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]17-06-2015

El divendres 12 de juny, el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona Jordi Agràs, van visitar les 5 barraques de pedra seca incloses en l’expedient que s’ha incoat per a la declaració de “Bé Cultural d’Interès Nacional” (BCIN).

El divendres 21 de novembre de 2014, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la resolució CLT/2590/2014 per la qual s’incoava expedient de declaració de “Bé cultural d’interès nacional” (BCIN), en la categoria de Zona d’Interès Etnològic, a cinc barraques de pedra seca de Mont-roig i delimitant-ne el seu entorn de protecció. Són les primeres construccions de pedra seca de Catalunya que aconsegueixen aquesta catalogació.

Aquestes cinc barraques són: la del Miquel Terna (la “B9” de la Ruta de les barraques de pedra seca de Mont-roig), la dels Comuns del Pellicer (“B6”), la del Jaume de la Cota (“B11”), la de l’Espiral (“B4”) i la dels Lliris (“B3”).

Després de visitar aquestes barraques van anar al Centre Miró on, a més de l’espai mironià, van poder veure l’exposició temporal que hi ha dedicada a aquestes barraques de pedra seca.

Van comentar que l’expedient de la declaració de BCIN està en la fase final. Sembla que s’aprovarà, definitivament, el proper juliol o setembre.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

1 20150612 Visita BPS 2 R p

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

2 20150612 Visita BPS 10 R p

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

3 20150612 Visita BPS 20 p

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

4 20150612 Visita CM 3 p

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top