Ets aquí
Inici > General > RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 35 ANYS DE LA INAUGURACIÓ DE LA BIBLIOTECA JOAN MIRÓ DE MONT-ROIG

RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 35 ANYS DE LA INAUGURACIÓ DE LA BIBLIOTECA JOAN MIRÓ DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

28-05-2023

El passat 20 d’abril, a tocar de Sant Jordi, es compliren 35 anys de la inauguració de la biblioteca Joan Miró de Mont-roi és a dir, que està en servei des d’aquella data ja un xic llunyana (més tard s’obrí amb el mateix nom a Miami i actualment ja té 20 anys de vida amb el nou nom de biblioteca Miramar).

Fent una mica de memòria, direm que el plenari del consistori mont-rogenc del 31 de gener de 1985 va aprovar el projecte de conveni amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la creació de la Biblioteca que es diria Joan Miró, per obvis lligams del nostre poble amb el pintor universal i mont-rogenc d’adopció (des del 29 d’abril de 1979, quan l’insigne artista rebé aquell multitudinari homenatge de la nostra Vila, amb l’atorgament de la primera i única medalla d’or de Mont-roig, la dedicació de la plaça que duu el seu nom, abans del “Generalísimo” des del 1940, i el nomenament de fill adoptiu, com ja hem dit).

A la inauguració de la Biblioteca hi assistí l’Honorable Conseller de Cultura, Joaquim Ferré, a part de les autoritats locals i molta, molta gent. No hi faltaren els gegants de la Vila Roc i Bàrbara (comprats el 1966 de 2a mà a Reus), els del Barri dels 6 Carrers Miquel i Roca (1984), els del Barri de Dalt Pitota i Pitot (1985 i 1986 respectivament, set (dels 8) capgrossos de la Vila i amb la música dels Grallers de Mont-roig, que s’havien creat el 1984.

La festa acabà amb coca i moscatell per a tots els assistents. Per molts més anys Biblioteca!!

(trobareu més informació a Ressò mont-rogenc número 12, pàg. 13 del I trimestre de 1985 i també a Ressò mont-rogenc núm. 25, pàg. 15 del II trimestre de 1988).

El Conseller xerrant amb les gralleres i hereus infantils
Foto de germanor en la inauguració de la Biblioteca
Top