Ets aquí
Inici > General > Història > RACÓ HISTÒRIC: 40 ANYS DE LA RONDALLA “FENT CAMÍ”

RACÓ HISTÒRIC: 40 ANYS DE LA RONDALLA “FENT CAMÍ”

Miquel Anguera, “Beatet”

07-03-2018

Ha fet 40 anys de la primera actuació de la mont-rogenca rondalla Fent Camí. Fou a Arbeca el dia de Reis d’aquell llunyà 6 de gener.

La presentació al nostre poble fou el diumenge 29 de gener del mateix any, al local del Casino (carrer Major, 18, propietat de la Cooperativa Agrícola, que aleshores anomenàvem Sindicat). No hi cabia ni una agulla. Tinguérem un èxit grandiós.  Es recaptaren més de 17.000 ptes. (entrada gratuïta) que els assistents generosament ens van voler donar i que destinàrem a comprar bandúrries i d’altres instruments. Des del febrer de 1974, entre 50 i 60 nens i nenes estàvem assajant a la Sala Parroquial (Església Vella i actual Centre Miró). En començar el curs 1976-77, amb el vist-i-plau del director, Rossend Clariana, vam traslladar les classes de música a l’escola de la Mare de Déu de la Roca, acabada de construir. També a casa meva fèiem assajos (carrer de la Pica, 14 i després al Bisbe Macià, 41).

Recordo que l’actuació més nombrosa de la Rondalla fou a la Missa del Gall de l’any 1985, quan dalt del presbiteri de l’Església vaig comptar 92 nens i nenes. Uff!!

No puc oblidar, pensant en aquests 40 anys, al molt estimat mossèn Jaume Gabarra i Pubill (qepr) doncs, fou ell qui m’animà a tirar endavant aquest projecte musical cara al jovent del poble, tot veient que a Mont-roig ja no hi havia cap grup musical (des  mitjans dels anys seixanta que la Banda Municipal de Mont-roig ja havia deixat d’actuar). Mont-roig sempre ha estat un poble amb una gran vocació musical: orquestres, bandes, grups musicals, compositors, etc. i em sabia greu que això estigués adormit des de feia tan de temps. Sortosament ara podem dir que la tradició musical continua al poble: Aula Municipal de Música i futura Escola, Grallers del Barri de Dalt, Grallers de Mont-roig, la Kobla d’en Taudell, Nats, Death or Glory, Dímitra Sioras, Guillem Anguera i d’altres joves amb ganes de treure el nas en aquest món, etc. que fan que podem estar contents i esperançats del nostre passat, present i futur musical del nostre poble.

20180307 40 anys de la Rondalla Fent Camí

Top