Ets aquí
Inici > General > Noticiari > PRESENTAT A REUS EL 17È CAP DE SETMANA DIATÒNIC A CELEBRAR A REUS, COLLDEJOU, MONT-ROIG I CAMBRILS DEL 18 AL 21 DE JULIOL

PRESENTAT A REUS EL 17È CAP DE SETMANA DIATÒNIC A CELEBRAR A REUS, COLLDEJOU, MONT-ROIG I CAMBRILS DEL 18 AL 21 DE JULIOL

Miquel Anguera, “Beatet”

06-07-2024

A la Casa de la Vila de la ciutat de Reus, el proppassat dijous 4 de juliol, es dugué a terme l’acte de presentació del 17è Cap de Setmana Diatònic. Eren les 11 del matí quan aparegueren representants dels municipis que acolliran els 5 concerts d’enguany. L’acte de presentació tingué lloc a la Sala de Premsa de la capital del Baix Camp.

El regidor de Reus i amfitrió, Daniel Recasens, donà la benvinguda als regidors, premsa i presents. Tot seguit, passà la paraula a l’alma mater dels Caps de Setmana Diatònics: el mont-rogenc Guillem Anguera. El més interessant que ens digué fou que, enguany, sens dubte, seria l’any més internacional de tots 17, donat que hi ha músics dels Països Baixos, Euskadi, Bretanya francesa i casa nostra, Catalunya. També destacà la qualitat dels músics d’enguany, sense oblidar els del “Km 0”, els de casa, els més novells, que també tenen molt de talent.

El Guillem també posà èmfasi en la importància de l’entorn acollidor dels llocs escollits per als concerts: Colldejou, la muntanya; Cambrils, el mar; Mont-roig ambdues coses i Reus -Modernisme, Gaudí, comerç…). En fi, no hi ha excusa per no poder gaudir dels 5 concerts programats enguany, que ja és el quart any que és comarcal i que repeteixen Reus, Cambrils,  Colldejou i Mont-roig. No podem oblidar, tampoc, els tallers d’aprenentatge de l’ acordió diatònic que es duran a terme el divendres i dissabte 19 i 20 de juliol, a l’Ermita, per a tots els alumnes que s’hi apuntin, aprofitant l’avinentesa de les primeres figures internacionals d’aquest instrument que ens visitaran del 18 al 21 de juliol.

Direm que, a l’acte de presentació, a part del regidor de Cultura de Reus, D. Recasens, també van parlar la regidora de Cambrils, Teresa Recasens i el regidor de Colldejou, Ivan Rofes, sobre la importància de tenir uns concerts en l’àmbit comarcal que, indubtablement, ja són un referent a la nostra comarca i al Sud del Principat. Molta gent ja va als concerts sens saber qui ha de tocar perquè tothom sap que la qualitat dels músics està garantida des del primer any i això és una garantia.

Recordem els 5 concerts d’aquest 17è Cap de Setmana Diatònic: dijous dia 18, a 2/4 d’11 de la nit, a Reus, a la plaça de la Patacada, ball folk amb el grup AMEBA. Divendres, dia 19, a la mateixa hora, a l’Àrea de Lleure de Colldejou, Jaume PARRA & HEKTHOR (Catalunya-Euskadi), ens oferiran música folk d’ambdós països i d’altres. Dissabte, dia 20, a l’Ermita de Mont-roig, els neerlandesos REMCO SIETSEMA & JANOS KOOLEN ens tocaran temes com polques, funk, bluegrass, balades… Diumenge, dia 21, a 2/4 d’1 del migdia, a la mateixa Ermita de la M.D. de la Roca, concert-vermut a càrrec de FOLK i MANXA (Conca de Tremp), que ens oferiran música popular d’arreu. Per acabar, el grup FANTANGO (Bretanya/Catalunya), ens oferiran un concert dins les festes de la Mare de Déu del Carme, al Parc del Pescador de Cambrils, a les 8 de la tarda del diumenge 21 de juliol, que clourà el Cap de Setmana Diatònic d’Enguany.

Per acabar, no hi podien faltar els pertinents agraïments a totes les persones, entitats i ajuntaments que, un any més, faran possible aquest 17è Cap de Setmana Diatònic: l’Associació de Veïns Muntanya Roja de Mont-roig (50 anys de vida), l’Ajuntament de Colldejou, Mont-roig, Cambrils, Reus Cultura, el Patronat Mare de Déu de la Roca i el restaurant l’Ermita de Mont-roig. Nosaltres hi afegim el Guillem Anguera que, com ja hem dit, Alma mater d’aquests magnífics Caps de Setmana Diatònic que, sense ell, entitats, persones, ajuntaments, regidors i tècnics tot això no seria possible. Moltes gràcies a tots, us esperem als 5 concerts i, no ho dubteu: xalarem molt!!

.

.

Top