Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PLE ORDINARI DEL 14 D’OCTUBRE DE 2015

PLE ORDINARI DEL 14 D’OCTUBRE DE 2015

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera, “Beatet”

22-10-2015

1.- S’aproven les actes del 31 d’agost i del 9 de setembre, per unanimitat.

2.- Es dóna compte dels decrets d’alcaldia; del 689 al 767 de 2015.

3.- Es dóna compte dels decrets dels regidors delegats; del 244 al 328 de 2015.

4.- Es dóna compte del decret d’alcaldia número 745 d’aprovació de les línies fonamentals 2016 (referent al pressupost 2016, assegurar nivell de deute, etc.).

5.- S’aprova delegar a la Diputació el cobrament (en període voluntari i per constrenyiment) de la urbanització Pins de Miramar. S’aprova per unanimitat.

6.- S’aprova la verificació del text refós del Pla Especial Urbanístic en Sòl No Urbanitzable, de regulació i ordenació de les activitats agrícoles i de les edificacions a la parcel·la 15 del polígon 51. Voten en contra CiU i ERC (total 6 vots), s’absté el Sr. Pellicer i tots els altres regidors voten a favor (10 vots).
En aquest punt hi hagué forta controvèrsia entre el govern i CiU i ERC perquè aquesta aprovació es refereix a la parcel·la que el grup municipal del PSC, a finals del darrer mandat (2011-2015), havia denunciat a la Justícia i ho féu públic al Diari de Tarragona. A rel d’aquesta denúncia CiU deixà el govern municipal l’any passat perquè es tracta d’una finca agrícola propietat de l’anterior alcalde.

7.- S’aprova, provisionalment i per unanimitat, la modificació puntual número 11 del POUM de Mont-roig, relatiu a agregar i segregar parcel·les al casc antic (clau 1). Fins ara no es podia fer res per impedir fer blocs al casc antic. Quan ho aprovi definitivament (la Comissió d’Urbanisme de Tarragona) es podran agregar i segregar parcel·les quan siguin del mateix propietari.

8.- S’aprova, provisionalment i per unanimitat, el projecte de Pla Especial Urbanístic en Sòl No Urbanitzable d’ordenació del complex “Yeguadas Nieto”, a la partida Masos d’en Blader.

9.- No hi ha afers sobrevinguts.

10.- Es van presentar 3 mocions.

La primera a càrrec d’ERC, per donar suport al President Companys, vilment assassinat ara fa 75 anys i per la Justícia Universal i la Memòria Històrica. Es demana al govern espanyol que anul·li la sentència que el dugué a la mort, reparar el seu honor i que siguin retornats a la Generalitat els documents requisats per la Gestapo i que actualment es troben a Àvila. Votaren en contra els regidors Srs. Aragonès, Velasco i Gallardo; s’abstingueren els regidors Srs. Tico, Gairal i Andreu i votaren a favor els 11 restants: 4 del PSC, 4 de CiU, 2 d’ERC i 1 Grup Mixt (Sra. Esquius). APROVADA.

La segona moció la presentà CDC i es demanava donar suport als encausats pel 9N: el President Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la Consellera Irene Rigau. Votaren en contra els regidors Gallardo, Velasco i els 4 membres del grup del PSC, s’abstingué el Sr. Gairal i a favor la resta de regidors (4 de CiU, 2 ERC i els regidors Aragonès, T. Pérez, Pellicer i Sra. Esquius). APROVADA.

La tercera i darrera moció fou presentada pel PSC demanant no judicialitzar la Política. Hi votaren en contra 7 (4 de CiU, 2 ERC i 1 de C’s), s’abstingueren els Srs./es Gairal, Pellicer, Esquius i Gallardo (4 vots) i 6 vots a favor (4 del PSC, Sra. Esquius i Sr. Aragonès). NO APROVADA.

El Sr. Alcalde va dir que potser caldria limitar la proposta de mocions i que ja se’n parlaria…

Als precs i preguntes, el Sr. Velasco (C’s) afirma que les urbanitzacions necessiten més suport especialment el Casalot i també preguntà sobre una possible rotonda en entrar a Miami que de ben segur fa falta.
ERC preguntà sobre la neteja a les parcel·les i també per les de titularitat municipal del Casalot i tornà a preguntar sobre les pedres de la Cruz de los Caídos que a l’estiu van aparèixer al cementiri municipal i que estaven depositades a la deixalleria municipal dels Comellarets (fa uns 10 anys). L’equip de govern reitera que ningú no en sap res… i que encomanarà a la Policia Local que ho investigui. ERC també posà qüestions sobre quan l’oposició podrà usar el web municipal; per les possible noves ordenances municipals i la situació dels pressupostos per al 2016; la reunió de joves amb el SOC al Consell Comarcal, (l’alcalde respon que s’han enviat 1500 cartes als joves). Per acabar, també preguntà com està el tema Casino (ja portem 10 anys) i pels refugiats de Síria (la Diputació hi ha aportat 100.000 € i fins ara només es contemplen localitats de més de 20.000 habitants).

CiU també s’interessa per les urbanitzacions del municipi i pregunta per la reunió oferta pels càmpings als nois que no acaben la ESO. També preguntà sobre els poliesportius, quan començaran les obres i, donat que és la mateixa empresa que ha d’arranjar els dos poliesportius, si això farà endarrerir les obres en un dels dos i per quina instal·lació es començarà, de Mont-roig o de Miami? També assegura que aquestes obres portaran problemes a les entitats esportives del municipi. L’empresa encarregada de les obres es diu Articex. També es comenta que el ciclisme a Mont-roig té 80 infants i que 15 estan en espera i demana que, sobretot, es supervisin les obres per molestar el mínim temps possible.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top