Ets aquí
Inici > General > Noticiari > PESSEBRE GROC, UNA NOVETAT D’AQUEST NADAL

PESSEBRE GROC, UNA NOVETAT D’AQUEST NADAL

Miquel Anguera, “Beatet”

22-12-2019

Cada divendres, les Àvies i els Avis per la Llibertat dels presos/es polítics i exiliats/es ens trobem a la plaça de Joan Miró (aviat farà dos anys d’això) per reivindicar la seva llibertat.

Aquest divendres vam comentar dues darreres notícies prou rellevants: Aquest passat dijous, 19 de desembre, el Tribunal de Justícia de la UE ha sentenciat que Oriol Junqueras (i de retruc Puigdemont i Comín) són eurodiputats des la seva proclamació el 13 de juny passat i per tant tenien immunitat des d’aquella data i que no és necessari jurar cap constitució ni cap altra martingala per esdevenir eurodiputat. Per tant, què del judici si tenien immunitat? Què de la sentència? Ara, doncs, ens esperen unes setmanes mogudes, coneixent aquests Llarena, Lamela, Marchena, etc. que mai acceptaran que no ho van fer bé… La primera, doncs, al mig del front. La 2a: dels tres joves investigats de Mont-roig per l’1-O, en un jutjat de Reus, a dos  se’ls ha arxivat la causa (al tercer s’espera que ho estigui, també, ben aviat). En fi, dues bones notícies, que ja tocava!!

Doncs bé, aquest divendres, com dèiem, l’ANC local va voler presentar un Pessebre Groc en la manifestació, per qüestions òbvies, donades les dates que estem vivint i el missatge que ens dona aquest color groc. Dit pessebre, va agradar molt per la seva senzillesa, nítid missatge i moment oportú tot i que ens temem que el TS espanyol, coneixent-lo, no acatarà fàcilment la sentència europea tot i tenir caràcter vinculant.

El temps no va acompanyar gens, perquè una persistent pluja ens deixà 6,5 litres. Malgrat el mal temps un bon grapat de mont-rogencs ens vam trobà altre cop a la plaça de Joan Miró. Una gran olla de brou ens fou oferta pels Avis i Àvies de la Taca d’Oli. Abans de sopar vingué molt de gust. Fins quan, doncs, ens haurem de trobar els divendres a la plaça de Joan Miró, per reivindicar la llibertat de les preses i presos polítics i exiliats i exiliades??

Vista general de la manifestació
Pessebre groc, obra de l’ANC
Parlaments abans del cant dels “Segadors”
Pessebre i alguns membres de l’ANC
Top