Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > NOVA PRESENTACIÓ DE LA COL·LECCIÓ JOAN MIRÓ A BARCELONA

NOVA PRESENTACIÓ DE LA COL·LECCIÓ JOAN MIRÓ A BARCELONA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera, “Beatet”

09-04-2016

Ahir divendres 8 d’abril, la Fundació Miró de Barcelona es vestí de gala per presentar la nova col·lecció de Joan Miró. Tota una efemèride en el marc dels 40 anys de la inauguració de la Fundació Miró, la qual fou bastida per l’amic de l’insigne artista, l’arquitecte Josep Lluís Sert a la muntanya de Montjuïc. Poguérem admirar una vintena més d’obres que la família Miró ha cedit a la Fundació del seu nom.

L’acte va merèixer la presència del M.H. President de la Generalitat, Carles Puigdemont, de l’H. Conseller de Cultura, Santi Vila, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i alguns dels seus regidors, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, els familiars del genial artista, Joan Punyet i Lola Fernández i una munió d’artistes, amics, prohoms de la ciutat de Barcelona i de l’art, premsa i públic en general. El Centre Miró de Mont-roig també hi fou convidat i allí ens presentàrem, a primera fila, amb l’orgull de formar part de la gran família que ens considerem amants de l’art en general i de Joan Miró en particular. No endebades Miró sempre deixà molt clar que tota la seva obra havia nascut a Mont-roig i que “Mont-roig és per mi, com una religió”.

Després de visitar la nova col·lecció i seguint les esmentades autoritats hi hagué una sèrie de parlaments que deixaren ben palès la importància de Joan Miró en l’art universal i el gran compromís amb el seu País. Prengueren la paraula el president de La Fundació Miró de Barcelona, Jaume Freixa qui donà la benvinguda a les autoritats i a tothom (també al Centre Miró de Mont-roig) seguit per la directora de dita Fundació Rosa M. Malet. Després continuà en Joan Punyet Miró, nét de l’artista i que també anomenà Mont-roig i seguit per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau. Tancà l’acte el M.H. President de la Generalitat Carles Puigdemont, amb unes emotives paraules.

Ens vam sentit molt orgullosos i immensament emocionats quan alguns dels parlaments (tal i com ja hem dit) feren referència a la importància de Mont-roig en la vida i obra de l’universal artista i del triangle Barcelona, Mont-roig i Palma (Joan Punyet i Miró) i ens vam quedar amb la immensa alegria d’haver pogut viure aquesta històrica jornada al costat de les autoritats més importants del Principat, a més d’haver pogut admirar una exposició senzillament fantàstica.

Com a anècdota explicarem que vam observar amb sorpresa, i molta joia, que l’obra de Joan Miró feta amb l’encerat del carro de la família Rovira – Bargalló de Mont-roig (els masovers de Miró 1955-1975) ara es troba en la primera de les sales, en un lloc absolutament preferent, juntament amb diversos quadres de Miró de la seva primera època. També vam veure que el fantàstic quadre Mont-roig, poble i església (1919), tornava a ser present en la nova col·lecció de l’artista i és, probablement, l’obra que més agrada als mont-rogencs, òbviament, perquè fotografià perfectament el monument més emblemàtic de Mont-roig, l’Església Vella, que és la seu del nostre estimat Centre Miró i artífex únic de les més de 65.000 visites rebudes fins ara al Centre Miró i Mont-roig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Autoritats presents a l'acte d'ahir a la Fundació Miró
Autoritats presents a l’acte d’ahir a la Fundació Miró

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Grup de mont-rogencs davant la Fundació Miró (novembre de 2011)
Grup de mont-rogencs davant la Fundació Miró (novembre de 2011)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top