Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MALGRAT LA COVID-19, LA CANALLA DE MONT-ROIG ENGUANY TAMBÉ CELEBRA L’ARRIBADA DELS REIS D’ORIENT AMB ELS SEUS REGALS

MALGRAT LA COVID-19, LA CANALLA DE MONT-ROIG ENGUANY TAMBÉ CELEBRA L’ARRIBADA DELS REIS D’ORIENT AMB ELS SEUS REGALS

Miquel Anguera, “Beatet”

09-01-2021

El passat dimarts 5 de gener, malgrat les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, amb la suspensió de la cavalcada per part de l’Ajuntament, Mont-roig i la seva mainada va poder veure i saludar els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar mentre passaven pels carrers i places de la Vila.

Prèviament, diverses reunions entre la Comissió de Reis i l’Ajuntament, el 26 de novembre, 10 de desembre (quan es comunica a la Comissió de Reis que no es faria la cavalcada per culpa de la Covid-19, però sí un acte al K1 (?), més un comunicat de premsa el dia 15 per part de la Comissió i un nou comunicat de l’Ajuntament el dimecres dia 16…. En fi… la informació és molt important i, més encara, el diàleg…

És aleshores quan diversos pares, gent particular i joves del poble es van començar a organitzar per evitar que la nostra canalla es quedés sense la nit més màgica de l’any, com és l’arribada dels Reis d’Orient, amb totes les garanties de seguretat, això sí.

El nucli del poble fou dividit en tres parts i un Rei i cinc patges, a peu, passejant i amb la pertinent distància de 2,5 m., mascaretes i sense contacte amb la gent. Sense aturar-se per res, van passar per tots els carrers i places de la Vila saludant, a distància, els infants i familiars que es trobaven als balcons i a les portalades de casa. Des d’un bon nombre de dits balcons, engalanats amb llums de colors, es podia sentir música nadalenca mitjançant Instagram live. El carrer del doctor Antoni Castro potser fou el més adornat amb llums diverses, neu artificial i espectacle molt variat de colors.

Els vestits dels Reis i patges (molt macos i vistosos) foren facilitats pels pobles veïns de la comarca, cosa que els organitzadors van agrair molt. En cap moment hi hagué aglomeracions de persones.   

El passeig reial, que havia començat a les 6 de la tarda pels nostres carrers, va durar poc més d’una hora i les xarxes socials comentaven la satisfacció per haver pogut celebrar, malgrat tots els inconvenients i restriccions, la millor nit de l’any per a la mainada i, de retruc, també per a tothom. Acabada la pseudocavalcada, les xarxes bullien d’agraïment i aplaudiments envers tothom que havia fet possible aquesta ancestral tradició.

Un gran èxit d’aquest moviment social, transversal i anònim que, de seguida, es va posar d’acord per poder portar l’alegria i joia a la gent menuda del poble, com en molts altres pobles i ciutats, això sí, amb restriccions i molta precaució. Malgrat tot: Bon any!!

El rei Baltasar a tocar del pati de l’Escola
El rei Melcior i els seus patges al carrer M.D. de la Roca
El rei blanc iels seus patges a la plaça M. G. Ivern
Top