Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LES CAMPANES DE MONT-ROIG JA NO TOQUEN ELS QUARTS

LES CAMPANES DE MONT-ROIG JA NO TOQUEN ELS QUARTS

Miquel Anguera, “Beatet”

25-09-2020

Segurament molts de vosaltres us haureu adonat que, darrerament, les campanes de Mont-roig, ja no toquen els quarts (un quart, dos quarts i tres quarts de cada hora, com havien fet fins ara i després de molts i molts anys), sinó que, directament, toquen les hores i al cap de dos minuts repeteixen l’hora (cosa que ja feien des fa molt de temps).

Que jo sàpiga, no s’ha explicat el per què, però tampoc hi ha cap obligació, per part de l’Ajuntament, d’explicar-ho. Hi haurà persones que ja els estarà bé i d’altres que preferirien escoltar els quarts, perquè creuen que, com més informació, millor. Els canvis, a cops, costen de pair.

Les campanes (millor dit, el seu so), no sempre agraden (sobretot durant la nit) i tots recordarem que en alguns pobles hi ha hagut polèmica i fins i tot s’ha arribat a anar a judici. Els uns defensen el seu so, nit i dia, per qüestions històriques i d’altres voldrien que solament toquessin durant el dia i que paressin a la nit, per descansar millor. En fi, n’hi ha per a tots els gustos.

Nosaltres només volem deixar constància d’aquest canvi en les nostres campanes i no volem entrar en polèmica. De moment, hi ha coses molt més importants: la Covid-19, l’atur, els ERTO, l’economia, els presos polítics, l’escola, els drets humans i un llarguíssim etcètera…

Les campanes del campanar
Top