Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > L’ERMITA DE LA M. DE DÉU DE LA ROCA SERÀ BÉ CULTURAL D’INTERÈS NACIONAL

L’ERMITA DE LA M. DE DÉU DE LA ROCA SERÀ BÉ CULTURAL D’INTERÈS NACIONAL

Josep M. Boronat i Pujals

Arquitecte

15-12-2017

Mont-roig té una bona notícia per al seu patrimoni cultural: per iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca serà declarada  Bé Cultural d’interès Nacional (BCIN- Monument històric). D’aquesta manera comptarà amb la màxima protecció a nivell nacional, cosa que ens permetrà preservar aquest singular monument tal i com es mereix.

Cal recordar que ara mateix el municipi ja compta amb altres BCIN: la Fortalesa i botiga de blat de Miramar, el Mas Miró i 5 Barraques de pedra seca.

Un any enrere, la Marta Antuñano i jo mateix vàrem tenir una reunió amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic del departament de Cultura de la Generalitat,  per informar-nos sobre el procediment necessari per plantejar la catalogació de l’Ermita i el seu entorn, ja que ens preocupava la poca protecció amb què comptava el monument tot i l’excepcionalitat del mateix. Tot va anar rodat;  després de mostrar  la documentació i imatges que disposàvem, els tècnics del Servei van valorar l’excepcionalitat  històrica, arquitectònica i paisatgística de l’Ermita i, ells mateixos, varen elaborar un informe per tal de veure la idoneïtat d’engegar el procediment de la seva catalogació.

Actualment el procediment de catalogació ja s’ha iniciat i un equip tècnic  està treballant en l’elaboració de l’expedient de declaració. Així doncs, un cop es superin tots els tràmits restants que requereix el procediment, la nostra Ermita, tan estimada per tots el mont-rogencs i mont-rogenques, tindrà la protecció i el reconeixement que es mereix.

20171215 L’Ermita serà BCIN

Top