Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’AULA DE MÚSICA BAPTISTA NOGUÉS CELEBRA 15 ANYS

L’AULA DE MÚSICA BAPTISTA NOGUÉS CELEBRA 15 ANYS

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

24-05-2016

El proppassat dissabte dia 21, a la plaça del Polivalent de Miami, tota la família de l’Aula de Música Baptista Nogués i Grifoll, Melitino (alumnes, pares i professors) van voler celebrar el seu 15è aniversari preparant un petit acte musical per celebrar aquesta efemèride. L’alcalde excusà la seva presència delegant-la a la titular de Cultura Núria Esquius i vam poder veure-hi, a més, les regidores Aragonès i Margalef i els regidors Pérez, Velasco i Gallardo.

A les 7 de la tarda, amb unes 150 persones de Mont-roig i Miami i amb un  temps una mica gris (airet i núvol) començà la celebració amb petits parlaments del director de l’Aula, Óscar Fernández-P., l’esmentada regidora de Cultura i el Miquel Anguera (regidor de Cultura l’any 2000 i aleshores promotor de dita Aula), el qual donà les gràcies a l’exalcalde Santiago Torrebadell i a l’actual Fran Morancho, que sempre estigueren a favor que es pogués crear aquesta Aula. També recordà que la creació d’una escola de música i una coral fou el seu somni quan l’any 1974 començà a ensenyar música a la Sala Parroquial i a l’escola M.D. de la Roca de Mont-roig. Per acabar, va demanar de no oblidar l’ensenyament d’instruments de música tradicional.

També es llegí una emotiva carta de la Susanna Sarrà adherint-se a l’acte (ella fou la primera directora de la Coral Sant Miquel i de l’Aula de Música). L’organització també va cridar la neboda del Baptista Nogués Grifoll (àlies Melitino), la M. del Carme Matas, per lliurar-li una placa commemorativa dels 15 anys i en reconeixement i homenatge al seu oncle, l’il·lustre mont-rogenc traspassat el 1992.

A continuació, es donà pas a un petit concert dels alumnes i professors de l’Aula, amb un repertori ben divers. Van actuar el grup de guitarres, l’exprofessora Laura Garcia Torralbo (guitarra), l’exalumna Alessia Sánchez (piano), els alumnes del grup de vent, l’exalumne Eduard Roigé (guitarra elèctrica), el nombrós grup coral i, per acabar, tots els alumnes i professors cantaren la conegudíssima cançó We are the world de M. Jackson. La festa acabà amb un petit piscolabis a la porta del Centre Polivalent.

En Baptista Nogués havia nascut a la nostra Vila l’any 1910 i ens deixà el 1992. Ingent músic i pianista deixà un ampli llegat d’obres, tant en el camp de la música, com sobre la història de Mont-roig. Treballs que honoren la seva memòria i, per tot això, s’escollí la seva persona per donar nom a la nostra Aula de Música. Per molts anys![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Grup de guitarres
Grup de guitarres

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Grup Coral
Grup Coral

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top