Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > L’AJUNTAMENT DE MONT-ROIG CONTINUA SENSE COMPLIR LA NORMATIVA DEL “NOMENCLÀTOR OFICIAL DE TOPONÍMIA MAJOR DE CATALUNYA”

L’AJUNTAMENT DE MONT-ROIG CONTINUA SENSE COMPLIR LA NORMATIVA DEL “NOMENCLÀTOR OFICIAL DE TOPONÍMIA MAJOR DE CATALUNYA”

Miquel Anguera, “Beatet”

14-12-2020                                                   

Un bon amic que, a més, és historiador, m’ha fet saber que va corregir una empresa de l’Alt Camp, en una campanya de reciclatge del mes passat a l’Estant Salat de Mont-roig, a tocar de Miami, i organitzada pel nostre Ajuntament. La correcció es referia que dita empresa emprava el topònim incorrecte d’Estany Gelat, per contra d’emprar el correcte, únic i oficial d’ESTANY SALAT (ja documentat l’any 1427, aprovat pel Parlament de Catalunya el 2003, i publicat en el “Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya”. Per tant, d’obligat compliment, amb l’aval també, de la Llei 1/1998 de 7 de gener.

Resulta evident que, si l’esmentada empresa hi va posar Gelat (incorrecte) per contra de SALAT (correcte i oficial), és perquè els ho va dir i/o manar l’Ajuntament, oi? No crec que sigui per iniciativa de dita empresa.

Algú de l’equip de govern municipal, ens podria explicar per què el nostre Ajuntament no respecta la normativa esmentada? O és que la normativa i les lleis només les hem d’obeir la ciutadania?

També ens agradaria saber, per què l’Ajuntament va canviar els cartells (de fusta) on hi posava Estany SALAT (correcte) i en va posar uns altres de Gelat (incorrecte)? Amb quina normativa es va basar per dit canvi? Ja us ho diré jo: en cap, perquè l’Ajuntament no en té competències!! Segons la llei, les competències en carrers, places, etc. són municipals, però la toponímia major, NO. Topònims com Salat, Pi Alt, Comellarets, Mas de Marcona, Parellades, i un llarguíssim etcètera, correspon, NOMÉS, al Govern de Catalunya, NO als ajuntaments. I això no és un invent meu!! Quan l’Ajuntament va posar els cartells de fusta, ESTANY SALAT, (mandat 2003-2007) fou quan ens van fer saber el topònim correcte suara expressat. El mateix passà amb l’escut heràldic de Mont-roig, l’any 2000, quan s’aprovà a instàncies de la Generalitat.

Manta vegades hem dit que la gent pot anomenar els llocs com vulgui, però no un Ajuntament que ha de complir la normativa.

 “La ignorància és molt agosarada”, dèiem. Ara, un refrany dels nostres avis: “Ja pots xiular, ja, si l’ase no vol beure!!”.

Canviant de tema: i el cartell del “camí de les Noies”, mal retolat, per quan el canvi??

Un altre dia parlarem dels cartells que hi ha pel terme, que, Déu n’hi do!!

Ben cordialment!!

L’Estany Salat
Top