Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA MH PRESIDENTA CARME FORCADELL PRESENTA A MONT-ROIG EL SEU LLIBRE “ESCRIVIM EL FUTUR AMB TINTA LILA”

LA MH PRESIDENTA CARME FORCADELL PRESENTA A MONT-ROIG EL SEU LLIBRE “ESCRIVIM EL FUTUR AMB TINTA LILA”

Miquel Anguera, “Beatet”

02-07-2022

El proppassat dimecres, 29 de juny, la Casa de Cultura rebé amb una molt bona presència de mont-rogencs/ques la MH Presidenta del Parlament (legislatura 2015-2018), Carme Forcadell, que vingué a presentar el seu llibre “Escrivim el futur amb tinta lila”.

La Presidenta ens parlà de la seva experiència com a presa política (condemnada injustament a 11,5 anys de presó i inhabilitació pels fets de l’1-O).

El que més va remarcà la Carme, en els més de 3 anys a la presó, fou la solitud que hom sent a la presó i el xoc que et produeix quan hi entres i que les institucions penitenciàries estan pensades i construïdes per homes i que les dones representen un molt petit percentatge de la població presa. Per tant i d’entrada, cal dir que, només per això, els drets de les preses ja estan conculcats. Per això, la Carme va voler lluitar a favor dels drets de les dones preses, cosa que va fer en els més de tres anys de presa política (les preses, sobretot, són dones joves que gairebé mai han estat condemnades per delictes de sang).

També recordà i agraí a la gent de Mont-roig (Col·lectiu d’Àvies i Avis de Mont-roig per la Llibertat) el seu escalf i a la seva família quan estigué a la presó de Mas d’Enric, a tocar de Tarragona.

També direm que el llibre parla de la història d’un bolígraf de tinta lila que ja ha esdevingut un símbol feminista. També parlà de la justícia punitiva i reparativa. La primera és la que només castiga i la segona pretén reparar el mal i fer que el reclús/sa es pugui integrar novament a la societat. També deixà molt clar la justícia que tenim que, si tens diners, pagues la fiança i cap a casa. Els que no tenen diners, no la poden pagar i s’han d’estar a la presó. També recordà els desnonaments…  i també els jutges i jutgesses (no tots), que provenen del franquisme, els quals ja tenen un tarannà clarament feixista…

Els noms de les persones del llibre són ficticis però els fets descrits són molt reals.

En fi, fou una vetllada molt agradable. Es van vendre un grapat de llibres i la cua per recollir la signatura de l’autora fou ben llarga. Un fet a destacar fou que, al torn de preguntes a la MH Carme Forcadell, aquesta digué que valdria la pena fer una altra xerrada-col·loqui de caire polític perquè aquesta era, sobretot, la direcció de les preguntes formulades pels presents i no pas sobre el llibre avui presentat.

.

.

Top