Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA IRENE ARAGONÈS I GRÀCIA, PRIMERA MONT-ROGENCA DIPUTADA AL PARLAMENT DE CATALUNYA

LA IRENE ARAGONÈS I GRÀCIA, PRIMERA MONT-ROGENCA DIPUTADA AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Miquel Anguera, “Beatet”

16-02-2021

En les proppassades eleccions al Parlament de Catalunya, del 14 de febrer, a part de ser uns comicis estranys i excepcionals (Covid-19), convocats pels tribunals (TSJC), en contra de les recomanacions dels experts sanitaris i de la Generalitat convocant, que les volia ajornar per qüestions òbvies de salut, també volem recordar un fet històric per al nostre poble: la nostra convilatana Irene Aragonès i Gràcia, de cal Canala, fou elegida diputada al Parlament de Catalunya per la nostra circumscripció de Tarragona, dins la candidatura d’ERC. Que sapiguem, mai cap mont-rogenc tampoc n’ha estat diputat. Sí que n’hem tingut al Senat i Congrés espanyols: Agustí Sardà i Antoni Ferratges, Marquès de Mont-roig…

La Irene, actual presidenta regional de l’esmentat partit, nasqué l’any 1972 i com a formació professional direm que és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la URV. És professora de programes de formació per als joves a Cambrils i regidora al nostre ajuntament de Mont-roig. Sempre ha treballat en el món de l’ensenyament.

Actualment, en excedència, és consellera comarcal i nacional i sòcia de l’ACNUR, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i ANC.

No cal dir que donem l’enhorabona a la primera dona de la història de Mont-roig que entra al Parlament de Catalunya. És una gran satisfacció i orgull tenir una veïna de Mont-roig que ha estat elegida per aquesta gran responsabilitat en un Parlament dels més antics, ja que data del segle XII (exactament de l’any 1192, dotze anys després de la Carta de Població de Mont-roig). Quasi res!!

Esperem i desitgem que la nostra nova i flamant diputada tingui molta sort en la seva nova tasca i destí. Com a mont-rogencs, volem que sigui el nostre ressò i altaveu, com també de les nostres comarques del Camp de Tarragona i que sigui digne de la confiança i estima que els seus electors li han mostrat. És el que desitgem de tot cor.

Mentrestant, Irene, rep la nostra més cordial enhorabona!!

La Irene Aragonès i Gràcia
Top