Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > L’ EXPOSICIÓ « TOTA PEDRA FA PARET. LA PEDRA SECA A CATALUNYA » A MONT-ROIG DEL CAMP

L’ EXPOSICIÓ « TOTA PEDRA FA PARET. LA PEDRA SECA A CATALUNYA » A MONT-ROIG DEL CAMP

Esther Bargalló

29-09-2021

Del 8 d’octubre al 21 de novembre de 2021, al Centre cultural Església Vella, es podrà visitar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, una iniciativa de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

Aquesta exposició va iniciar la seva itinerància a Torrebesses, el novembre de 2019. Amb l’edició de Mont-roig del Camp, se n’hauran fet 18 a Catalunya. Des del març del 2021 hi ha dues còpies fent aquest recorregut, donat la gran sol·licitud de demanda que està tenint. Per ara, i fins l’agost de 2023, està previst que s’exposi a 40 indrets.

Els comissaris de l’exposició són: Roger Costa, de la DGCPAC, els mont-rogencs Martí Rom i Esther Bargalló, president i vicepresidenta de l’APSAT i August Bernat, director de la revista Pedra Seca.

Precisament, enguany, fa cinc anys de la declaració de BCIN a 5 barraques de Mont-roig i, aprofitant  l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” es complementarà amb fotografies de barraques de Mont-roig i amb maquetes de les 5 barraques declarades, per primera vegada a Catalunya, al Diari Oficial de la Generalitat del 21 d’abril de 2016, de “Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de zona d’interès etnològic”.

Vegeu la “Revista d’Etnologia de Catalunya”:

https://raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/306747

La organització d’aquesta exposició va a càrrec de l’Escola Mare de Déu de la Roca i de l’AV “Muntanya Roja” i la inauguració tindrà lloc el 8 d’octubre a les 7 de la tarda.

El catàleg de l’exposició (10 euros) es pot aconseguir a:

https://llibreria.gencat.cat/product_info.php?products_id=9723

Top