Ets aquí
Inici > General > Noticiari > JOSEP MINGUELL (PINTOR DEL MURAL DELS 5 BEATS DE MONT-ROIG) FA DONACIÓ DE L’OBRA “RESURRECCIÓ” AL MUSEU DIOCESÀ

JOSEP MINGUELL (PINTOR DEL MURAL DELS 5 BEATS DE MONT-ROIG) FA DONACIÓ DE L’OBRA “RESURRECCIÓ” AL MUSEU DIOCESÀ

Miquel Anguera, “Beatet” – Eduard Boada

12-05-2024

El bon amic Eduard Boada ens ha fet saber que el passat dijous 9 de maig, el pintor targarí Josep Minguell i Cardenyes (1959), autor del mural dels 5 Beats, que es troba a la pila baptismal de l’església parroquial de Mont-roig (2014), va fer donació al Museu Diocesà de Tarragona de la seva obra “Resurrecció” del 2024.

L’acte de lliurament de l’obra tingué lloc a les 7 de la tarda del passat dijous 9 de maig a l’Espai Muralla del Centre Tarraconense “El Seminari”. Mossèn Enric Mateu, especialista en l’obra d’en Minguell, i el mateix autor, van apropar l’obra donada al museu, al públic present a l’acte, en el context de la producció artística de l’autor targarí.

Recordarem que Josep Minguell (fill de l’insigne pintor de frescos Jaume Minguell i Miret que pintà l’interior de l’església parroquial de Mont-roig entre el 1962 i 1971) és un referent mundial en aquesta especialitat artística que cultiva aquest art mil·lenari de pintar al fresc. Josep Minguell és doctor en Belles Arts i també es dedica a l’ensenyament i la recerca artística. També direm que és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts, Creu de Sant Jordi des del 2022 i que ha visitat Mont-roig diverses vegades, a més de viure-hi varis períodes de temps (entre 1962-1971, al carrer del Bisbe Macià o de les Monges, mentre son pare Jaume ens pintava els preciosos i excepcionals murals que podem admirar a l’església parroquial de Sant Miquel). Gràcies, Josep!!

.

.

.

Top