Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > FRAN MORANCHO, NOU ALCALDE DE MONT-ROIG.

FRAN MORANCHO, NOU ALCALDE DE MONT-ROIG.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció.

19-06-2015.

El passat dissabte 13 de juny, durant el Ple extraordinari d’investidura, celebrat a la Casa de Cultura d’Agustí Sardà, ha sortit elegit Fran Morancho nou alcalde de Mont-roig, amb 8 vots a favor, (4 del seu grup, PSC, 2 de la IMM i 2 d’Ara M.M. i Verds x Més. Francisco Chamizo (CiU) ha obtingut 6 vots (els 4 del seu grup més 2 d’ERC). Cal dir que hi hagué tres abstencions (1 d’ERC, N. Esquius, 1 de la FIC, Sr. Aragonès i 1 de Cs, Sr. Velasco).

L’equip de govern, doncs, estarà format per 8 regidors, a un de la majoria absoluta. Els tres grups que conformen el pacte de govern (PSC-ARA-V x M i IMM) han acordat la següent distribució de funcions polítiques i administratives que han fet públiques:

Alcalde, Fran Morancho: relacions institucionals i projecció del municipi, protocol, administració, OMAC, comunicació interna, transparència i participació ciutadana.

1r tinent d’alcalde, Ferran Pellicer: Àrea de territori, infraestructures i espai públic i conseller delegat de les empreses municipals EMSA, EMOMSA i NOSTRAIGUA.

2n tinent d’alcalde, Juan Gallardo: Àrea d’impuls econòmic, hisenda i contractació, mobilitat, activitats i mercats, seguretat ciutadana i protecció civil.

3r tinent d’alcalde, Enrique López: Àrea de les persones, acció social, habitatge social, solidaritat i cooperació, polítiques d’igualtat i dones, educació, formació i llars d’infants, infància i família, joventut i gent gran.

4t tinent d’alcalde, Ángel Redondo: recollida i tractament de residus i neteja viària, esports, cultura, festes i entitats.

Yolanda Pérez: Impuls econòmic, generació d’ocupació, turisme, comerç i indústria.

Vicente Pérez (Tico): Urbanisme, obra pública, noves zones enjardinades, parcs i places, noves infraestructures i infraestructures estratègiques.

Josep Maria Gairal: Medi ambient i sostenibilitat, eficiència energètica, medi natural i agricultura, i salut pública (regidoria transversal).

Es defineixen 3 àrees de treball: Àrea de les Persones (coordinada per Enrique López), Àrea de Territori (coordinada per Ferran Pellicer), i Àrea d’Impuls econòmic (coordinada per Juan Gallardo).

La retribució dels polítics del Consistori: Segons l’acord signat, les dedicacions dels regidors tindran continuïtat respecte dels dos mandants anteriors: l’alcalde amb plena dedicació, tres regidors amb dedicació parcial i la resta seran retribuïts mitjançant assistència a les convocatòries dels òrgans col•legiats i empreses municipals.

• Fran Morancho (alcalde, plena dedicació): 47.217 € bruts anuals.

• Yolanda Pérez (dedicació parcial de 136 h mensuals): 27.872 € bruts anuals.

• Ferran Pellicer (dedicació parcial de 147 h mensuals): 30.126 € bruts anuals.

• Josep M. Gairal (dedicació parcial de 100 h mensuals): 19.500 € bruts anuals.

Els regidors, tant amb dedicació total com parcial, no tindran retribucions per la seva assistència als òrgans col•legiats, ni als consells d’administració, ni a les juntes generals de les empreses municipals. El tinent d’alcalde, Ferran Pellicer, amb el seu càrrec de conseller delegat, tampoc rebrà cap retribució complementària al seu sou, ja establert en les 147 hores mensuals de dedicació.

Pel que fa als regidors sense dedicació tindran les següents retribucions per assistència als òrgans col•legiats de l’Ajuntament detallats a continuació:

• Ple: 95 € bruts.

• Junta de govern: 100 € bruts.

• Junta de portaveus: 55 € bruts.

• Comissió informativa de l’Àrea de les Persones: 55€ bruts.

• Comissió informativa de l’Àrea de Territori: 55 € bruts.

• Comissió informativa de l’Àrea d’Impuls econòmic: 55 € bruts.

• Comissió de Projectes Estratègics: 325 € bruts.

• Comissió de Ciutadania: 325 € bruts.

Els altres regidors i regidores sense dedicació, i per tant a l’oposició, són: Francisco Chamizo, Manuel Andreu, José Fco. Moreno (Quique) i Imma Margalef (CiU). Irene Aragonès, Núria Esquius i Abbas Amir Aarab (ERC). Francisco Velasco (Cs) i Josep M. Aragonès (FIC).

Cal dir que la Sra. Núria Esquius no va explicar la seva abstenció en la votació per a l’alcaldia, contradient la de la seva candidatura que fou favorable al candidat de CiU.

Els grups Ara i Verds x + i la PIMM tampoc van voler explicar el seu vot favorable al candidat del PSC, i actual alcalde, Fran Morancho.

També volem explicar que les regidores Imma Margalef (CiU) i Irene Aragonès (ERC), en prometre el càrrec de regidores, van afegir el model aprovat per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top