Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > FLAM DE VERDURES

FLAM DE VERDURES

… Abdón Zaragoza

21-03-2020

Ingredients: Per a 4 persones

  • 6 ous
  • ½ litre de llet
  • sal
  • pebre
  • nou moscada
  • 1 carabassó
  • 1 pastanaga
  • 4 o 5 xampinyons
  • 1 porro

Elaboració:

Es trinxen les verdures petites i es salten uns minuts en una paella amb oli. Es posen al pot de la batedora amb la resta d’ingredients. S’aboca tot en un motlle de flam allargat i es cou al forn, o al bany maria, ¾ d’hora a 160ºC.

Riscos:

La cocció al bany maria s’ha de respectar al màxim de lentitud, sinó, els flams resulten eixuts i insípids.

Presentació:

A talls, en una plàtera acompanyat de salsa de tomaca o verdures fresques.

Lloc que ocupa:

Com a primer plat o com a component d’un àpat variat amb diversitat de coses, on un va agafant allò que li fa més goig.

 (Ressò 53, pàg.37)

Top