Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTES QUADRIENNALS DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA. COVID-19

FESTES QUADRIENNALS DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA. COVID-19

Miquel Anguera, “Beatet”

14-09-2020

No cal dir que, de totes les festes i celebracions suspeses o ajornades enguany per culpa de la pandèmia del coronavirus, la més emblemàtica haurà estat la de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Roca (i també la del nostre patró Sant Miquel, és clar).

A més, essent unes festes que des l’any dos mil són quadriennals, la desil·lusió és més gran. Poc importa si hom és o no creient, o practicant, però la Mare de Déu de la Roca continua essent, per als mont-rogencs i mont-rogenques, des de temps immemorial, un referent per a tots nosaltres i la nostra vida. Sens dubte.

Dit això, haurem d’explicar que la celebració de la festivitat de la nostra Patrona s’ha dut a terme, exclusivament, a l’Ermita i a l’església parroquial.

El dia 30 d’agost la nostra Patrona fou baixada des del seu santuari a l’església per poder-hi celebrar la Novena cada dia a les 7 de la tarda. El dia 8, diada de la seva festa, com de totes les mares de Déu trobades (i festa local a Mont-roig, cosa que n’hi ha que sembla que ho hagin oblidat), tingué lloc una Missa a la parròquia a les 9 del matí amb força feligresos. Acabada la celebració eucarística, el Patronat s’encarregà de tornar la imatge de la nostra Patrona al seu santuari on, a les 12 del migdia i amb totes les mesures de seguretat, el Sr. Rector presidí l’Eucaristia.

Aquests foren, únicament,  els actes que es van poder celebrar en les festes quadriennals de la Mare de Déu de la Roca, tot esperant que les properes  –l’any 2024-, es puguin celebrar amb tot el seu esplendor lluny de la maleïda Covid-19.

També direm que aquests dies que hem tingut la Mare de Déu de la Roca entre nosaltres, s’ha obert l’església parroquial (de 12 a 1 del migdia), perquè tothom qui ho ha desitjat hagi pogut anar a visitar la nostra Patrona, com tradicionalment sempre s’ha fet.

No cal dir que el que més hem trobat a faltar, enguany, pel motiu que hom ja sap, ha estat poder celebrar la multitudinària processó de rebuda a la Mare de Déu de la Roca, amb la música dels grallers del poble i els seus gegants (que no es va poder celebrar el 30 d’agost), la  Missa a la plaça de l’Ermita del dia 8, el dinar de germanor i, a la tarda, la ballada de sardanes organitzada per la Rotllana Mont-rogenca, i el Ball de Coques de Mont-roig (recuperat l’any 1992 per l’AVMR), amb la música de la cobla Principal de Tarragona, i poder acabar amb el berenar de xocolata amb coca. Qui no recorda aquella llarga cua de petits i grans esperant la xocolata?  

Esperem que l’any vinent, malgrat no ser festes quadriennals, sí que podem celebrar, com és degut, la Festa de la Mare de Déu de la Roca, la nostra Patrona!

Imatge de la M. D. de la Roca a l’església parroquial
Celebració de la Missa en honor de la Patrona
Top