Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EN JOSEP M. BORONAT I PUJALS NOU PRESIDENT D’AADIPA

EN JOSEP M. BORONAT I PUJALS NOU PRESIDENT D’AADIPA

Miquel Anguera, “Beatet”

22-05-2024

Segons ha pogut saber Ressò mont-rogenc, el passat 16 de maig, l’arquitecte mont-rogenc Josep M. Boronat i Pujals va ser elegit president de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Com molts ja deveu saber l’AADIPA defensa, vetlla, investiga, difon el patrimoni arquitectònic i intervé en edificis històrics de casa nostra.

Per acabar, recordarem que el Josep M. Boronat (arquitecte) i la seva muller, Marta (Història de l’Art), van ser els instigadors que la Generalitat (Patrimoni-Cultura) iniciés (el 07-12-2021) l’expedient que va culminar el 17 de maig de 2022, amb la declaració de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). El 15-12-2017, l’esmentat matrimoni ja advertia de la poca protecció que veien al santuari de la nostra patrona. Tot això ho explicàvem a Ressò mont-rogenc el 27 de maig de 2022.

L’enhorabona, Josep Maria, per aquest nomenament i reiterem les gràcies a tu i a la Marta per fer començar l’expedient que acabà amb la declaració de BCIN de la nostra estimada ermita de la Mare de Déu de la Roca.

.

.

.

.

Top