Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > ELS ORGANITZADORS DEL CAP DE SETMANA DIATÒNIC AGRAEIXEN LES MOSTRES DE SUPORT REBUDES

ELS ORGANITZADORS DEL CAP DE SETMANA DIATÒNIC AGRAEIXEN LES MOSTRES DE SUPORT REBUDES

Miquel Anguera, “Beatet”

23-04-2021

Després de fer-se públic la suspensió del XIV Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp, per la manca de suport de l’equip de govern municipal, una allau de missatges al facebook, WhatsApp, correu electrònic, etc. s’han anant estenent per les xarxes socials, donant suport a l’organització d’aquest esdeveniment cultural de referència al Sud del Principat i de rebuig a l’Ajuntament de Mont-roig per no donar suport a la programació d’actes culturals i festius al nostre municipi, com sí que fan una munió de pobles i ciutats de la nostra geografia.

L’AVMR, organitzadors també dels Caps de Setmana Diatònics, hem rebut molts missatges de suport i de queixa per la seva suspensió. Només, a tall de curiositat, esmentem: Marcel Casellas (gran músic i compositor), Xavi Pié (músic i professor a l’Escola Mpal. de Tarragona), Fran Balsera (professor a la Universitat de Saragossa), Francesc Marimon (metge i professor d’acordió) Quico el Cèlio, Roba Estesa, Xabi Aburruzaga (músic i compositor basc), diversos mont-rogencs/ques, etc. etc…. 

Em pregunto, les localitats on es celebren actes culturals, amb totes les mesures sanitàries contra la Covid-19, s’equivoquen? És que l’únic municipi que ho fa bé és el nostre, en no programar res? Evidentment que no. La resposta del govern municipal a la pregunta de Canal Reus fou: “… Nosaltres, de moment, no fem esdeveniments, ni actes culturals, ni festius, i fins al final de l’estat d’Alarma continuarem amb el mateix objectiu”.

Si ho vaig interpretar bé, doncs, i així ho crec, vol dir que després del 9 de maig podrem anar a concerts, titelles per a la canalla, a esdeveniments esportius, a les festes de Sant Jaume,  a la Fira, etc. perquè ja s’haurà acabat l’estat d’Alarma!! Quin insult a la intel·ligència!!  No caldrà mirar la situació sanitària de la Covid-19, perquè s’haurà acabat el termini d’alarma? Dedueixo, doncs, que Sant Jordi haurà estat la darrera festa que no haurem pogut celebrar presencialment. Ha, ha i ha!! Molta comunicació, publicitat i participació ciutadana, això sí…

“La Cultura és una cosa i el vernís una altra” (Ralf W. Emerson).

“Si desitgem preservar la Cultura, hem de continuar creant-la”. (Johan Huizinga).

13è Cap de Setmana Diatònic (2019)
Top