Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL GRUP DE TEATRE ELS XUTS ES REINVENTA A YOUTUBE

EL GRUP DE TEATRE ELS XUTS ES REINVENTA A YOUTUBE

Miquel Anguera, “Beatet”

06-10-2020

El Grup de Teatre “Els Xuts” de Mont-roig, es van haver de reinventar enguany per poder dur a terme la representació del Ball de Dames i Vells, donat que la Festa Major (com totes les festes del municipi) foren suspeses per l’Ajuntament a causa de la Covid-19. La solució fou oferir-ho mitjançant el canal de Youtube dels Xuts el passat dissabte 3 d’octubre.

Anteriorment, el 26 de setembre Els Xuts havien enregistrat el Ball de Dames i Vells al Càmping La Torre del Sol, després de tres mesos d’assajos, a part del treball previ individual de cada actor. A destacar també, l’aportació musical de la Kobla d’en Taudell que acompanyà, com altres anys, la posada en escena de l’esmentat Ball.

Excel·lent i molt professional el so i les imatges que tots vam poder escoltar i veure del Ball de Dames i Vells, tenint en compte que el Ball fou enregistrat a l’aire lliure.

No cal dir que, un cop més, la crítica a gairebé tot el que es mou a casa nostra, fou l’eix central de la representació. A destacar la figura de l’alcalde, l’absència de festes, el pretès nom de Mont-roig i Miami, la despesa de la nova plaça de Miramar, haver d’anar a l’Hospitalet de l’Infant a estrenar obres de teatre en espera de local a Mont-roig, la Covid-19, l’anacrònica monarquia borbònica, no haver pogut celebrar res de les festes quadriennals de la Mare de Déu de la Roca, etc. Això sí, amb un vocabulari barroer, irreverent, fotaire i un llarg etcètera, com correspon a un Ball de Dames i Vells.

Els Xuts agraeixen profundament a tota persona i entitat que ha ajudat a fer possible la celebració (encara que sigui a Youtube) de l’edició d’enguany del Ball de Dames i Vells.

Esperem que el proper any no hi hagi les restriccions que hem tingut enguany i que les nostres festes tornin a ser normals i normalitzades. En la nostra modesta opinió, creiem que els responsables municipals, no han sabut reinventar-se suficientment per poder oferir més actes culturals i esportius (amb tota la seguretat sanitària, no cal dir) cosa que sí que d’altres pobles i ciutats ho han fet, quan es va aixecar l’estat d’alarma, com hem pogut comprovar. Esperem que ben aviat es trobi una vacuna contra la Covid-19.

Xuts, gràcies per tot el que esteu fent i, sobretot, no pareu de reienventar-vos!!!

Tot el grup dels Xuts
Els Xuts el dia de l’enregistrament
Publicitat a les xarxes
Top