Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL BARRI DE DALT CELEBRA ELS 30 ANYS DEL PITOT

EL BARRI DE DALT CELEBRA ELS 30 ANYS DEL PITOT

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

14-06-2016

El proppassat dissabte 11 de juny, el Barri de Dalt va celebrar el trentè aniversari del Pitot (el company de la Pitota. Per cert, l’any passat fou ella qui també arribà als 30).

A les 6 de la tarda, amb la col·laboració del Brivalls, la festa començà amb un taller de construcció de capgrossos per a la mainada, que després van poder lluir en la cercavila. Poc després, el Pitot (Gerard Garcia) prengué la paraula per donar la benvinguda a tots els convidats a la festa, per continuar amb la recitació d’un petit poema de la M. Dolors Oliva. Destaquem també el detall de l’Anna M. Mestres i de la Cati Pedret en oferir al Pitot un regal sorpresa pels seus 30 anys d’estada entre la gent del Barri de Dalt; detall que emocionà la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt, que no s’ho esperaven. També fou inclòs en el programa un reconeixement a la Lola Solé (veïna del Barri) que fou la pubilla de Mont-roig en la proppassada Festa de la Vellesa del passat abril.

A 2/4 de 8, la Judit Robert va presentar, amb molt d’èxit, la llegenda de la Pitota. Sens dubte la més coneguda i popular després de la Relliscada del rei moro.

A les vuit de la tarda, començaren a arribar els gegants i grallers de les distintes colles que, mitja hora més tard, participarien en una lluïda cercavila pels carrers del Barri de Dalt. Els participants foren: Ball de Gitanes de la Selva del Camp, Gegants i Grallers d’Alcover, Capgrossos de Vandellòs, Gegantó japonès de Reus, gegants Miquel i Roca del Barri dels 6 Carrers acompanyats pels Grallers de Mont-roig i els amfitrions: la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt.

Després, un sopar popular amb 460 participants i 55 entrepans per a infants que tingué un reeixit menú amb amanida, fideuà, flam i cafè. El preu, molt popular: 9 €.

Acabat el sopar, tingué lloc la música enllaunada del Dj Jordi Martí i ja entrats al diumenge tingué lloc el concert de Segonamà – Seguirem- que van agradar molt.

La festa s’acabà, ben entrada la matinada, amb disco mòbil i moltes ganes de repetir festes tan populars. Pitota i Pitot, per molts anys més, amb la vostra fal·lera gegantera![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

El Pitot, amb el seu regal d'aniversari, i la Pitota
El Pitot, amb el seu regal d’aniversari, i la Pitota

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ball de Gitanes de la Selva del Camp
Ball de Gitanes de la Selva del Camp

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Miquel i els Grallers de Mont-roig
Miquel i els Grallers de Mont-roig

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Capgrossos de Vandellòs
Capgrossos de Vandellòs

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top