Ets aquí
Inici > General > Noticiari > DESPRÉS DE LA NEU, EL FORT VENT I EL FRED, ARA LA PEDREGADA

DESPRÉS DE LA NEU, EL FORT VENT I EL FRED, ARA LA PEDREGADA

Miquel Anguera, “Beatet”

26-01-2021

A les nostres comarques (especialment a l’interior), el temporal Filomena hi va passar deixant no poques malvestats amb forma de neu, fred, vent i danys elevadíssims (8, 9 i 10 de gener), com ja sabem i hem pogut seguir a través dels mitjans de comunicació, especialment a les Terres de l’Ebre, Priorat, Terra Alta, etc. Avui, dissabte 23, encara es podien veure alguns pics blancs a la Mola de Colldejou i de Llaberia, tot recordant que fa un any de l’altre temporal, Glòria, que encara fou pitjor i que, a hores d’ara, encara no està reparat.

Tot això ve a tomb, perquè, havent llegit que la nostra Mediterrània (Mare Nostrum), a causa del canvi climàtic és i serà un espai on sovintejaran tots aquests sinistres i desgavells meteorològics, serà bo que ens comencem a preparar i mentalitzar pel que ens espera, tot i que hem rebut la bona notícia que el nou president dels EEUU ha fet tornar a entrar el seu gran país al Tractat de París contra el canvi climàtic.

Tornant a Mont-roig, sense anar més lluny, sobre les 9 del matí del divendres 22 de gener (quan la canalla va a l’escola. Uff, quin xou!!) un sobtat aiguat, amb vent fort, baixada d’uns 4 graus de temperatura i una forta pedregada (oficialment, calamarsada) ens ha deixat ben sorpresos, tot i l’avís que el Servei Meteorològic de Catalunya havia informat del mal temps (tot i no parlar, però, ni de llamps, ni de pedra… El vent, com sempre, però, ho van endevinar perfectament i exacte). Al casc antic del poble es van recollir 11 litres d’aigua, tot i no saber calcular l’aigua de més per la calamarsa caiguda.

En fi, una altra més per explicar o bé per guardar. Potser ben aviat haurem de fer un curset per a esdevenir “dones i homes del temps”, si volem estar al dia.

De moment, doncs, agrair els més d’11 litres de pluja i a veure-les venir!!

Cruïlla del C/ de la Indústria i el C/ Montbrió
La pedra al carrer Bisbe Macià
Un terrat del casc antic del poble
Top