Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > COMENCEN LES OBRES AL MAS MIRÓ

COMENCEN LES OBRES AL MAS MIRÓ

Redacció

15-03-2017

El passat 6 de març van començar les obres de remodelació del Mas Miró, que es farà per fases. Aquestes obres, en una primera fase i amb un pressupost de 400.000 €, comprèn arranjar el taller del pintor, les cobertes exteriors i el magatzem annex, així com també poder cultivar les prop de 10 Ha de la finca i que estaran dedicades a horta i a plantar-hi ametllers (més o menys com estava quan hi vivia el genial artista). L’empresa local Hawo Fruits, dedicada a cultius ecològics, serà la responsable de la part agrícola del Mas Miró.

La Generalitat subvencionarà les obres amb 160.000 €, per tractar-se d’un immoble d’alt valor cultural (BCIN). Dissortadament, no es podrà comptar amb l’1,5% cultural del Ministeri de Foment que, en un principi, la Fundació esperava com a subvenció i que farà retardar les obres per poder obrir el Mas Miró al públic, com a casa museu, durant el proper 2018. El cost total del projecte de tot el Mas Miró està sobre els sis milions d’euros i la seva execució serà més lenta del previst donada la dificultat en recaptar fons per a dit projecte.

Qui està al davant de tot el projecte, com ja tothom sap, és la Fundació Mas Miró format per l’alcalde com a president, la Fundació Joan Miró de Barcelona amb el seu president i la directora de la mateixa, el net i la besnéta de l’artista (Successió Miró), Joan Gardy Artigas, fill de qui fou el seu amic i ceramista Josep Llorens i Artigas, el patró-tresorer i el Centre Miró (representat pel Miquel Anguera). També hi assisteix el secretari i la responsable del projecte Elena Juncosa.

Esperem que, ben aviat, l’obertura del Mas Miró al públic sigui una feliç realitat.

Mas Miró

Mas Miró obres

Top