Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ARBECA DEDICA UN LLIBRE A MOSSÈN ANTON BRÚ DE MONT-ROIG

ARBECA DEDICA UN LLIBRE A MOSSÈN ANTON BRÚ DE MONT-ROIG

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

10-02-2016

El proppassat dissabte 30 de gener, en un acte presidit per l’Arquebisbe de Tarragona i l’alcalde de la vila d’Arbeca, fou presentat el llibre en homenatge al mont-rogenc mossèn Anton Brú i Borràs, titulat: “Miscel·lània en honor de mossèn Anton Brú” que havia traspassat el 29 de gener de 2015 en l’esmentada vila de les Garrigues.

En un auditori de l’abadia d’Arbeca ple de gom a gom, els diversos parlaments de les persones responsables de l’edició de dita miscel·lània deixaren ben palès la gran estimació del poble d’Arbeca envers qui fou el seu rector durant 50 anys (el 2004 el Ple de l’Ajuntament d’Arbeca, per aclamació, l’havia nomenat fill adoptiu).

Dit llibre publica les aportacions de 41 persones que hi han escrit i tracta tots els aspectes de la seva vida. La presentació de la miscel·lània va a càrrec de Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona i el pròleg l’escriu l’actual rector d’Arbeca, mossèn Manel Borges. Els diferents apartats que recull són: la família i els amics, pastoral, l’obra musical, la petja social i política, la petjada de l’arxiprestat i diversos apèndixs, (el seu pas per Belianes, vicari episcopal, missatge de l’arxiprestat de l’Urgell, rectorologi d’Arbeca i dades biogràfiques de l’homenatjat, entre d’altres apartats).

Clogué l’acte de presentació l’Arquebisbe de Tarragona que va confessar que, dels 49 capellans que dissortadament ha hagut d’enterrar durant els anys d’ocupar la seu de Tarragona, el traspàs de mossèn Anton Brú ha estat l’únic on ell, casualment, hi va poder ser present.

Mossèn Anton, descansa en pau![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Mn. Anton Brú
Mn. Anton Brú

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Portada de la miscel·lània
Portada de la miscel·lània

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Placa a l'església d'Arbeca
Placa a l’església d’Arbeca

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top