Ets aquí
Inici > General > Noticiari > A L’ESCOLA M. D. DE LA ROCA L’AVMR I EL PATRONAT ENSENYEN EL NOSTRE BALL DE COQUES ALS ALUMNES DE 5È I 6È

A L’ESCOLA M. D. DE LA ROCA L’AVMR I EL PATRONAT ENSENYEN EL NOSTRE BALL DE COQUES ALS ALUMNES DE 5È I 6È

Miquel Anguera, “Beatet”

22-02-2024

Des del proppassat dimarts 20 de febrer i fins a final de curs, a l’Escola Mare de Déu de la Roca s’ensenyarà el Ball de Coques de Mont-roig, en horari lectiu, dins del programa “Situació d’aprenentatge”.

No feia massa setmanes que l’AV Muntanya Roja i el Patronat Mare de Déu de la Roca, havíem visitat la Cristina, directora de dita escola i el Pau, professor de música, per valorar la possibilitat d’ensenyar el nostre ball de Coques a la mainada (únic BCIL que tenim al municipi) i que fou recuperat per l’AVMR l’any 1992, després de gairebé dos anys d’esforços i assajos.

La direcció de l’Escola va valorar molt positivament aquesta possibilitat, donat que és un ball (una jota) molt antic, ja documentat l’any 1816, i que valia la pena treballar per intentar que no es perdi, tot recordant que és l’únic Ball de Coques que encara es balla a la nostra comarca i recordant també que l’agost del 2023, a Colldejou, també van començar la recuperació del seu Ball de Coques, cosa que fou una molt bona notícia i que s’hi continua treballant. Esperem que ben aviat també tinguin la coreografia.

Amb tanta globalització estesa per tot el món, hi ha l’evident risc que es perdin moltes coses de patrimoni immaterial del nostre Principat. Cal lluitar per la pedra seca, aquests balls antics, jocs infantils, costumari i un llarg etcètera. En això estem i hi esmerçarem els nostres esforços. La salvaguarda del nostre patrimoni bé que s’ho val.

Gràcies, Escola Mare de Déu de la Roca, per acollir-nos i per treballar per la Llengua, la Cultura i el País!!

.

.

.

Top