Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ELS MOTARDS INDEPENDENTISTES COMMEMOREN EL VI MEMORIAL DE L’1-O TAMBÉ A MONT-ROIG

ELS MOTARDS INDEPENDENTISTES COMMEMOREN EL VI MEMORIAL DE L’1-O TAMBÉ A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

09-10-2024

El col·lectiu Motards Independentistes van voler commemorar el seu VI Memorial de l’1-O passant per Mont-roig i van trobar una bona acollida en força gent del poble que els van voler acompanyar.

Aquest grup que gaudeix de la moto quan poden, van sortir de la comarca del Penedès el passat diumenge 6 d’octubre a partir de quarts de 10 del matí i van recórrer els pobles on la violència de la guàrdia civil i la policia fou més dura l’1-O del 2017 i, evidentment, Mont-roig no hi podia faltar. Qui no ho recorda? Van recórrer l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre.

Dies abans aquest col·lectiu havia contactat amb gent de la nostra vila per indicar-los que volien passar per Mont-roig per commemorar el seu VI Memorial de l’1-O. A casa nostra hi van passar sobre les 12 del migdia i fent cap a la plaça de Joan Miró. Unes quaranta motos, amb unes 60 persones, hi foren presents i acompanyats per una bona colla de mont-rogencs (sobretot dones). Entre tots, aquest VI Memorial vorejà les 100 persones.

També direm que, de les persones de Mont-roig que els van voler acompanyar n’hi havia del grup d’Àvies i Avis de Cambrils per la Llibertat i entre les motos que ens van visitar també hi havia un avi del col·lectiu “Taca d’Oli” de Valls, ben conegut pel grup d’Àvies i Avis de Mont-roig del Camp per la Llibertat. També van ser a casa nostra el grup d’Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, les Àvies i Avis de la plaça de Vic i Gent Gran per la Llibertat, etc…

El Guillem els va donar la benvinguda tot recordant que a l’Institut de Mont-roig fou dels pobles on més durament la guàrdia civil reprimí la població, tot i que estava exercint un dret fonamental (signat per Espanya) com és el dret a votar. Fortes contusions, algun dit trencat, gasos lacrimògens, destrosses a l’interior del col·legi electoral… en fi, una violència gratuïta que ja voldríem que empressin contra els feixistes, cosa que mai han fet. Per què serà??

També parlà l’Anna M. en representació del Col·lectiu d’Àvies i Avis per la Llibertat dels Presos Polítics i Exiliats de Mont-roig.

Les motos van enfilar cap a l’INS Antoni Ballester, per la Rasa del Ximet, de la mateixa manera que la gent, a peu, passà per la plaça Nova avall fins arribar a la seu electoral de l’1-O de 2017.

Fetes les ofrenes, motoristes i mont-rogencs van intercanviar records. Mont-roig rebé la bandera d’aquest col·lectiu que tant estima la moto i, sobretot, la llibertat i la independència. El cant dels Segadors va cloure aquest magnífic matí de diumenge.

.

.

.

.

.

Top