Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CERCAVILA DELS GEGANTS MIQUEL I ROCA, PITOTA I PITOT PEL CASC ANTIC

CERCAVILA DELS GEGANTS MIQUEL I ROCA, PITOTA I PITOT PEL CASC ANTIC

Miquel Anguera “Beatet”

03-10-2024

Dins dels darrers actes de la Festa Major, es va programar una cercavila amb els gegants del Barri dels 6 Carrers, Miquel i Roca (més el nou gegantó artesà “Soldat romà”), els Grallers de Mont-roig i la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt, Pitota i Pitot (a més de Roger el guerrer, el Moixonot i el Drac Verd). L’itinerari fou pel casc antic del poble i passà des del carrer d’Amunt, la Pica (antic carrer de les Teranyines, Sant Antoni (antic carrer dels Corralassos, M. de D. de la Roca (antic carrer de la Coma), del Bisbe Macià (carrer de les Monges), Major i plaça de Joan Miró (també antic carrer Major), on es feu la ballada final.

Força gent acompanyaren els gegants (hi faltaren el Roc i la Bàrbara, gegants de la Vila, la Lluna Roja de Miami i els Ninots Mironians) com es pot comprovar a les fotos, fou un èxit de participació. No cal dir que Sant Miquel, al caure en diumenge, va fer que l’afluència de gent fou molt més gran.

Un nou èxit, doncs, d’una festa popular organitzada per les entitats locals geganteres i gralleres. La Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig, han acabat les festes del seu 40è aniversari i l’any que ve tocarà celebrar-ho a la Colla del Barri de Dalt, Pitota i Pitot, que de ben segur serà un altre èxit, com no pot ser d’una altra manera.  

.

.

.

.

Top