Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ASSOCIACIÓ CULTURAL CREIX HOMENATJA EN BAPTISTA NOGUÉS OFERINT UNA SESSIÓ DE CINEMA MUT AMB MÚSICA DE PIANO

L’ASSOCIACIÓ CULTURAL CREIX HOMENATJA EN BAPTISTA NOGUÉS OFERINT UNA SESSIÓ DE CINEMA MUT AMB MÚSICA DE PIANO

Miquel Anguera “Beatet”

24-09-2024

Una seixantena de persones vam assistir a la sessió de cinema mut amb música de piano el proppassat dissabte 21 de setembre a la Casa de Cultura Agustí Sardà, com a homenatge al nostre Baptista Nogués i Grifoll “Melitino”.

La Glòria, membre de la Junta de l’Associació Cultural del Baix Camp, CREIX, va fer un curt resum de la vida d’en Baptista, tot donant la benvinguda a les persones que vam assistir a dit homenatge. El passat mes de març, durant les festes de Sant Josep a Miami, ja s’havia fet aquesta mateixa sessió al centre Polivalent, però l’altre dia la vam veure modificada i més ben aconseguida, sobretot, en la petita biografia del nostre il·lustre Baptista.

També la música de piano a càrrec d’Òscar Fernàndez Pacheco fou excel·lent. Millor, si hi cap, que la que vam poder escoltar al mes de març al nostre nucli costaner. Semblava que l’hagués assessorat el propi Baptista. Repeteixo: excel·lent!! A més, l’Òscar (ex professor de l’Escola Municipal de Música “Baptista Nogués”), també ens va oferir dues magnífiques i curtes peces del Baptista: “Al meu pare” i “A la meva mare”. Ambdues foren molt aplaudides.

La Glòria reprengué la paraula per explicar un xic el cine mut d’aquella època i, a continuació, l’Associació Creix ens passà 3 films antics d’en Charles Chapli “Charlot” i de Buster Keaton que ens van tornar a fer riure molt.

Fou una vetllada curta, emotiva i històrica que ens va recordar temps passats i que serví per presentar-se CREIX l’Associació Cultural del Baix Camp que esperem que ens pugui continuar organitzant actes tan reeixits com aquest homenatge al nostre Baptista “Melitino”. Llàstima que l’Església Vella estava ocupada per una exposició, perquè era el lloc ideal per aquest reconeixement al Baptista, lloc on hi havia tocat el piano tantíssimes vegades. Moltes gràcies CREIX!!

.

.

.

Top