Ets aquí
Inici > General > Noticiari > PROCESSÓ DE REBUDA A LA NOSTRA PATRONA LA M. DE D. DE LA ROCA EN LA CELEBRACIÓ DE LES SEVES SISENES FESTES QUADRIENNALS

PROCESSÓ DE REBUDA A LA NOSTRA PATRONA LA M. DE D. DE LA ROCA EN LA CELEBRACIÓ DE LES SEVES SISENES FESTES QUADRIENNALS

Miquel Anguera, “Beatet”

04-09-2024

Després de vuit anys sense la processó de rebuda a la nostra patrona i tampoc sense poder celebrar les Festes Quadriennals perquè el 2020 -quan tocaven dites festes-, la pandèmia de la Covid-19 no ens deixà, enguany s’han pogut programar i celebrar amb tota solemnitat. Cal recordar que les Festes Quadriennals es van instaurar l’any 2000 i aquest 2024 hauran estat, doncs, les sisenes.

Com és tradicional i ancestral la seva rebuda, Mont-roig va acollir el diumenge 1 de setembre, a la tarda, la Mare de Déu de la Roca, a 2/4 de 7 de la tarda, al Parc de les Eres i, en solemne professó pels carrers de la Vila, la vam acompanyar fins a l’església parroquial, on hi romandrà fins a la seva festivitat, el proper 8 de setembre. La processó fou presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas i fou acompanyat per mossèn Amador Canaldas i mossèn Jordi Vila, amb algunes i alguns regidors i una gran gernació que no es va voler perdre aquesta gran manifestació religiosa i de patrimoni immaterial de Mont-roig. La Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt, els Grallers de Mont-roig i la Kobla d’en Taudell (la geganta Lluna Roja de Miami estava anunciada al programa, però no hi van poder assistir, com tampoc els Armats).

L’itinerari de la processó, partint de les Eres, enfilà el carrer de la Coma (Mare de Déu de la Roca), C/ del Calvari (ara D. Virgili i Granell), Reial, Nou, Sant Miquel, de la Font, Agustí Sardà, Riba i Mestre, plaça de Joan Miró, carrer Major i plaça de Mn. Gaietà Ivern. Tots els carrers i places per on passà la processó estaven molt engalanats, amb moltíssimes hores gastades pels seus veïnats i hom  pogué veure la gran satisfacció dels que tant hi van treballar com els visitants i partícips en la professó. Realment va valdre la pena seguir tot l’itinerari per gaudir de la processó, de la decoració dels carrers, de la música i del patrimoni immaterial que representa aquesta celebració, enguany que es compleixen 65 anys de la primera catifa en safatans posada al carrer de Riba i Mestre.

Seguidament, a l’església parroquial, hi hagué la celebració de l’Eucaristia i Novena a la Mare de Déu.

La rebuda a la imatge de la nostra patrona fou multitudinària, solemne i amb força música dels esmentats tres grups de Mont-roig. Creiem que és dels anys, sens dubte, amb més gernació acompanyant la Mare de Déu de la Roca. Els Grallers de Mont-roig van estrenar una peça musical per a gralla dedicada a la nostra patrona, titulada “Quadriennals 2024”.

En resum podem dir que, malgrat que al matí havien caigut 7 litres de pluja i amenaçava mal temps i que això va endarrerir el començament dels treballs d’ornamentació, la festa fou un èxit total de participació i de retrobament amb la nostra patrona, la Mare de Déu de la Roca que s’estarà aquests dies de Novena a l’església parroquial. Un any més!

.

.

.

.

.

.

Top