Ets aquí
Inici > General > Noticiari > GRAN ÈXIT DE LA PROJECCIÓ DE FOTOGRAFIES DE LES CATIFES A LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 1959-2016

GRAN ÈXIT DE LA PROJECCIÓ DE FOTOGRAFIES DE LES CATIFES A LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 1959-2016

Miquel Anguera, “Beatet”

28-08-2024

Aquest divendres proppassat, 23 d’agost, la nostra Associació de Veïns Muntanya Roja va organitzar, en el marc dels 50 anys de la primera activitat que vam desenvolupar (Flama del Canigó), una projecció d’una munió de fotografies que cobreixen els 65 anys que van des la primera catifa del 1959, fins a les darreres festes quadriennals del 2016.

Parlant de les Quadriennals, cal dir que les que tocaven celebrar el 2020, es van haver de suspendre per culpa de la maleïda pandèmia de la Covid-19 que tant de mal va fer i que encara en paguem les seqüeles.

Després de moltes setmanes de treball, recollint fotos, adaptant-les, netejant-les i un llarg etcètera, en Guillem Anguera ens hi va posar música tradicional ben nostrada, preciosa i, per fi, les vam poder mostrar a tots els mont-rogencs que van voler pujar al casc antic, concretament a la plaça de mossèn Gaietà Ivern.

Érem unes 150 persones, tirant curt, que no ens ho vam voler perdre i que omplírem les cadires, bancs i, sobretot, l’escalinata de la plaça per poder gaudir de poc més de mitja hora d’unes fotos que evocaven un passat ple de nostàlgia, bons records i millor veïnatge que feren possible aquelles llargues hores de preparar els safatans (a les nits), els dibuixos i els ornaments per deixar els nostres carrers nets i endreçats pel pas de la nostra patrona. Abans (1959 i anys seixanta) amb la música de la banda municipal de Mont-roig, sota la direcció del Sr. Isidre Guasch i Escoda i, actualment, amb la dels Grallers del poble i la companyia dels respectius gegants.

Hem de dir que dita projecció de fotos ens va sorprendre fins i tot a l’organització de l’AVMR, per l’excel·lent rebuda que va tenir per part dels mont-rogencs i fins i tot, alguns han demanat de tornar a passar-les per la Festa Major. Cosa que mirarem de repetir-ho donada l’excel·lent acollida del divendres 23 d’agost.

Quan es treballa molt rere un objectiu bo per a la comunitat, que porta moltíssima feina i que al final assoleix un èxit esclatant, sempre dones per bo la feina feta i els sacrificis del treball perquè veus que la gent et valora la feina i en gaudeix. I sempre sota el segell de “desinteressadament”. I ja ha fet 50 anys!!

La Junta de l’Associació de Veïns Muntanya Roja, després de la gran feinada i del gran  èxit de la projecció, només podem donar les gràcies a tothom que ha fet possible aquesta activitat i la llista de persones i entitats seria molt llarga i, també, especialment a la gent que es va aplegar a la plaça de Mn. Gaietà Ivern el divendres 23 d’agost. Especial agraïment a la Casa de la Vila i a la Brigada de Festes, sempre atents i amatents a poder solucionar qualsevol imprevist que pugui sorgir. Que en sorgeixen. Gràcies a tots!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Top